Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Uğur Eraslan 24 Kasım Öğretmenler gününde öğretmenleri unutmayarak büyük sürpriz yaptı. Erzincan’da görev yapan tüm öğretmenlere mektup yazarak Öğretmenler gününü kutladı.

24 Kasım öğretmenler günü münasebetiyle vefakâr fedakâr öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlayan MHP Erzincan Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Uğur Eraslan Erzincan’da bulunan tüm okullara öğretmenler günü anısına çiçek göndererek tüm öğretmenlere birer mektup yazdı. 
Mustafa Kemal Atatürk’ün Öğretmen Bir kandile benzer, kendini tüketerek başkalarına ışık veriri sözleriyle başladığı mektubunda; “Geleceğin teminatı öğretmenlerim büyük şairin şu dizelerini örmek alıyorum. “Şehri imar ederken, nesli ihya etmeyi ihmal ederseniz, ihmal ettiğiniz nesil İmar ettiğiniz Şehri Tahrip eder.
Av. Eraslan mektubunda; Şehrin imarına namzet olduğumuz şu günlerde kendimde bir öğretmen çocuğu olan şahsım için bu söz çok anlamlı bir hale gelmiştir. Zira şehrin imarı ile neslin ihyasının eş zamanlı olarak yürütülmesinin gerekliliğini bir kez daha anladım.
Bu temel hareketten hareketle, Neslin ihyasını, şehrin imarını, mumla aradığımız adaletin, şehrimizde tesisini, hakkın hak edene teslimini, üretim temelli bir belediyecilik ve yönetim modelinin tatbikini ve hizmetin eşit bir biçimde ikmalini temin etmek için siz saygıdeğer öğretmenlerimizin desteğini rica ediyorum. Bu adalet ve Hizmet yolculuğunda yolumu aydınlatmanızı, şahsımı sahiplenmenizi ve bu hayırlı mücadelede şahsıma destek olmanızı saygıyla talep ediyorum.
Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, hepinize sevgi, hürmet ve minnetlerimi arz ediyorum "dedi.