MHP Erzincan Milletvekili Adayı Bekir Aksun, İl Başkanı Sakin Sönmez, Merkez İlçe Başkanı Salih Aksu ve beraberinde il yöneticileri ile birlikte Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek gazetecilerin Ramazan Bayramını kutladı.

Aksun Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı açıklamada "Malumunuz Ramazan bayramı dolayısıyla birçok kurum ve kuruluşlara bayram ziyaretinde bulunuyoruz ve bu vesile ile Erzincan Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulunduk. Başkanımız ve ekibi bizi kabul buyurdu kendilerine teşekkür ediyorum. Seçim gündemi Türkiye’de olduğu gibi bizim de gündemimiz de. Erzincan’ı karış karış gezdik ve şu ana kadar ulaşamadığımız yer kalmadı. Tüm ilçelerimizi, beldelerimizi ve birçok köyünü ziyaret ettik. Erzincan’da beklentiler gün ışığı gibi ortada. Erzincan kendisi ile ilgilenen, vekalet verdiği kişinin kendisine ait olduğunu arzı eden bir duygu ve düşünce ile kaplı. Bu manada da gezdiğimiz, gördüğümüz yerlerde toplumsal bir mutabakat gördük. Bir Ak Parti, bir MHP’ye gitmesi üzerine sanki toplumsal sözleşme yapılmış gibi gözlenmekte. Bu vesile ile siz basın mensupları gittiğiniz yerlerde anket sonuçlarından haberdarsınız.

Anket sonuçları gün ışığı gibi ortada Erzincan için. Tabi biz Erzincanımız da verilen vekaleti gerçekten hizmete dönüştürebilmek için elimizden geleni vadettik. Çeşitli projeler ortaya koyduk, söylemlerimizde bunları 9 madde üzerinde şekillendirdik. Türkiye’de olduğu gibi Erzincanımız’da da göç veren köyleri tekrar köyde doğduğu yerde doyabilmesi için orda kendine rahat bir hayat bulabilmesi için elimizden gelen desteklerin sağlanması üzerinde durduk ve bunu nasıl geliştirebileceğimizi, tarım ve hayvancılığı nasıl geliştirebileceğimizi, sulama sorunlarının nasıl çözülebileceğini birçok yerde vatandaşlarımıza anlattık. Tabi bizim önceliğimiz Erzincan’da Cumhur ittifakının 2-0 yapması. Cumhur ittifakının 2-0 yapması ile birlikte Milliyetçi Hareket Partisinin adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın muhakkak bu seçimden başarılı olarak çıkması gerektiğini her fırsatta ifade ediyoruz ve elimizden geleni mutlaka yapacağız. Çünkü 600 milletvekilinin 600’nüde Milliyetçi Hareket Partisi alsa bizim desteklediğimiz Cumhurbaşkanı kazanamadıktan sonra çok bir anlam ifade etmeyecek. Çünkü yeni sistem birçok farklılık ve yeniliği beraberinde getirmekte. Onun için de hem Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başarılı olması gerekiyor hem de Cumhur ittifakının Türkiye’de başarılı olması gerekiyor. Özel de ise Erzincan’da biz Milliyetçi Hareket Partisi’nden yarışa katıldığımız için kendi partimiz adına milletvekili çıkarabilmek için mücadele ediyoruz. Biz 15 Temmuz’dan bugüne kadar Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dimdik duran ve duruşunu hiç bozmayan bir siyasi partinin mensuplarıyız.

Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli 7 Ağustos Yeni kapı ruhunda vermiş olduğu kararı bugüne kadar Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte sürdürmekte ve bunu 2023’e kadar da devam ettireceğiz. Allah nasip eder eğer Recep Tayyip Erdoğan’ı seçtirir ve milletvekili çoğunluğunu da Cumhur ittifakı olarak alırsak 2023’e kadar bu memleketi sevkle idare edeceğiz ve ülkemizi hakkettiği yere mutlaka ulaştıracağız.

Milliyetçi Hareket Partisinin görüş ve düşünceleri içinde 350 milyon Türk dünyasının ve 1,5 milyar İslam aleminin sorumluluğunu omuzlarında hissederekten yoluna bakacaktır. Çeşitli söylemler, eylemler ve nifak tohumları bu ittifakın içerisine ekilmeye çalışılsa da bunların hepsini elimiz tersiyle iteceğiz ve yolumuzdan hiç şaşmadan emin adımlarla, geri durmadan and içip bu şekilde yürüyeceğiz. Bunun böyle bilinmesini aziz hemşehrilerim tarafından bilinmesini arzu ederiz. Kim ne söylerse söylesin bizim için geçerli olan Dr. Devlet Bahçeli’nin söyledikleridir. O karar verdiyse bize uygulamak düşer. Bütün Erzincanlı hemşerilerimin bayramını kutluyor, hepsine selamlarımı iletiyorum" dedi.