KİLİS (AA) - MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Ecdat yadigarı bu topraklar üzerinde baykuşların ötmesine müsade etmeyeceğiz." dedi.

Öztürk ve beraberindeki parti teşkilatı üyeleri, Kilis temasları kapsamında terör örgütü PYD/PKK tarafından gerçekleştirilen roketli saldırılarda hasarın meydana geldiği Çalık Camisi ve restoranda incelemelerde bulundu.

Kilis esnafını da ziyaret eden Öztürk ve beraberindekiler, kent merkezindeki vatandaşlarla da bir süre sohbet etti.

Öztürk, daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ordusuyla ve milletiyle Zeytin Dalı Harekatı'na tam destek verdiğini söyledi.

"İnşallah ordumuz en kısa sürede bu melanet yuvalarını susturacak"

Türkiye'nin geleceğe istikrarlı yürüyüşüne kimsenin mani olamayacağını vurgulayan Öztürk, şöyle konuştu:

"İnşallah ordumuz en kısa sürede bu melanet yuvalarını susturacak. Ülkemizin birlik ve beraberliğine toprak bütünlüğüne kastetmiş olan görünürdeki ve arkasındaki bütün güçlere gereken cevap verilmiş olacak. Ecdat yadigarı bu topraklar üzerinde baykuşların ötmesine müsade etmeyeceğiz. Bu topraklar üzerinde milliyetçilik her yerde aynı şekilde mayalanamıyor, sütü bozuk olanlarda tutmuyor dolayısıyla sütü bozuk olanlar da çatlak ses çıkarıyor. Bunlar dün de vardı, bugün de varlıklarını devam ettiriyorlar yarın da olacaklar. Ama hiçbir zaman ne yaparlarsa yapsınlar bu kervanın yürümesini engelleyemeyecekler. Bu kervan tarihin derinliklerinden geliyor ebediyete kadar da gidecek. Bu topraklarda Türk milleti birlik ve beraberliğini sürdürerek hayatını devam ettirecek. Bin yıl önce ayak bastığımız bu topraklarda kimi bulduysak kendimiz yaşarken onları da yaşattık."

Oktay Öztürk, daha sonra Kilis Valisi Mehmet Tekinarslan'ı da ziyaret ederek, bilgi aldı.

Muhabir: Rauf Maltaş