Milliyetçi Hareket Partisi 27. Dönem milletvekili aday listesi açıklandı. Listede bir çok hemşerimiz yer alırken seçilebilecek noktadaki en genç isimde Erzincanlı hemşerimiz oldu.

ADAY LİSTESİNDE DİKKAT ÇEKEN İSİM

Aday Listesinde en çok dikkat çeken isim Geçmiş Dönem Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı yapan Erzincanlı hemşerimiz Ahmet Yiğit Yıldırım oldu. Ahmet Yiğit Yıldırım  İstanbul 3. Bölge 4. Sıra adayı olarak meclise girebilecek en genç isim olarak da dikkat çekti.

2012-2017 yılları arasında İstanbul Ülkü Ocakları Başkanlığı yapan Ahmet Yiğit Yıldırım, MHP’nin 27.Dönem Milletvekili Aday listesinde yer aldı. 4.Sırada gösterilen Yıldırım’ın adaylığı “Büyük sürpriz” şeklinde yorumlandı. Görev süresince iyi bir teşkilatçılık yapan, eğitim ve sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çekerek büyük hizmetlere imza atan Yıldırım, Ülkücü Hareket’in lideri Dr.Devlet Bahçeli tarafından Büyük Kurultay’da MYK üyeliği ile siyaset görevi verilerek kariyerine yeni bir alan kazandırmıştı. Şimdide milletvekili adayı olan Yıldırım, genç yaşta vekilli şansı elde edebilecek.  

MHP'nin 27'nci Dönem milletvekili aday listesi açıklandı. MHP Genel Başkan Bahçeli, memleketi Osmaniye'den 1'inci sırada listede yer aldı.

Listede,
ERZİNCAN
SIRA AD  SOYAD       ÖĞRENİM DURUMU MESLEĞİ
1    BEKİR  AKSUN    ÜNİVERSİTE           İŞLETMECİ
2   MUTLU ÖZDEMİR     LİSE.                      İŞADAMI
 
Ankara 1'inci Bölge 1'inci sırada Mevlüt Karakaya, 2'nci sırada Zühal Topçu ve 3'üncü sırada Eyüp Yıldız aday gösterildi. Ankara 2'nci Bölge 1'inci sıradaki Sadir Durmaz'ı Nevin Taşlıçay ve Abdullah Ağar takip etti. Ankara 3'üncü Bölge 1'inci sırada yer alan Yaşar Yıldırım'ı ise Erkan Haberal ve Fatih Çetinkaya izledi. AA
İstanbul'da listenin ilk sıralarında; 1'inci Bölge'de Edip Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Erzincanlı hemşerimiz Ahmet Yiğit Yıldırım ve yine hemşerimiz Bahattin Şengül, 2'nci Bölge'de Celal Adan, Cemal Çetin ve Nur Tuğba Aktay, 3'üncü Bölge'de ise Feti Yıldız, İsmail Faruk Aksu ve Arzu Erdem bulunuyor.
İzmir'de ilk 3 sıralarda; 1'inci Bölge'den Hasan Kalyoncu, Selahattin Şahin ve Cihan Aslan, 2'nci Bölge'den ise Tamer Osmanağaoğlu, Abdulkadir Bektaş ve Yalçın Koçyiğit aday gösterildi.