AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram; Türkiye’nin, 15 Temmuz 2016 tarihinde, saat 22 civarında başlayan ve ertesi gün öğle saatlerine kadar devam eden FETÖ terör örgütünün darbe teşebbüsüyle karşı karşıya kaldığını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin emir komuta zinciri dışında, çeşitli sınıflardan ve rütbelerden, Fethullahçı Terör Örgütü üyesi bir grup askerin başlattığı bu darbe girişimi, sınırlı ama ellerindeki silahların gücü sebebiyle tehlikeli bir boyutta cereyan etmiştir” dedi.

Milletvekili Serkan Bayram, 15 Temmuz 2016 yılında yaşanan darbe sürecinde yaşadıkları hakkında yaptığı açıklamada; “15 Temmuz 2016 yılı akşam saatlerinde basından aldığımız ilk haberlerle birlikte o sıralarda İstanbul’da bulunmamdan dolayı hemen Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın Tuzla’da bulunan evine gittim. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım darbe teşebbüsünün yaşandığı ilk saatlerde Tuzla’daki evinde NTV televizyonuna yaptığı ‘Bu bir kalkışmadır, buna izin vermeyeceğiz.’ Dediği telefon görüşmesi sırasında yanında bulundum. Daha sonra Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ile birlikte İstanbul’dan Ankara’ya hareket ettik. Hava yolunun güvenlik riski taşıması nedeniyle karayolunu tercih ettik. Yola çıkan ekiple birlikte Bolu’da karayollarının tesislerinde kalkışmayla alakalı durum değerlendirmesi yaptık. Yine güvenlik riski nedeniyle yol güzergahımızı değiştirerek kullanıma açılmamış olan Ilgaz tünelini tercih ettik. Tüneli geçtikten sonra jandarma kuvvetlerinin konvoyumuzda bulunan araçlara silahlı ateşi saldırısına maruz kaldık. Bir müddet Ilgaz kaymakamımızın evinde bulunarak yaşanan süreçle alakalı Sayın Başbakanımız durum değerlendirmesi yaptı. Daha sonra yola çıkarak Ankara’ya vardık.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Milli iradenin tecelligahı olan Gazi Meclisimiz FETÖ terör örgütü tarafından savaş uçakları ve helikopterler tarafından ne yazık ki bombalanmıştır. Milletimiz darbe teşebbüsünün yaşandığı ilk dakikalardan itibaren devletine sahip çıkmış, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın talimatıyla meydanlara ve havalimanlarına akın etmiştir. Gece boyunca kahramanlık destanlarının yazıldığı 15 Temmuz sürecinde halkımız tankların önüne yatmış FETÖ terör örgütünün önünde kurşunlara kendilerini siper ederek devletine sahip çıkmış ve darbecilere gereken dersi vermiştir. Ülkemiz tarihinde ilk defa silahlı darbe teşebbüsü bizzat milletimiz tarafından engellenmiştir. Darbe süreci, Liderimiz Cumhurbaşkanımızın feraseti, Başbakanımızın dirayeti ve aziz milletimizin dik duruşuyla beraber, hain FETÖ terör örgütüne karşı, Devletine ve milletine sadık vatan sevdalısı silahlı kuvvetlerimizle engellenmiştir.

TBMM tarafından kurulan 15 Temmuz darbe girişimi araştırma komisyonumuz kurulmuş, komisyonda bizlere de görev verilmesiyle birlikte yapılan araştırmalarımız ve süreç ile alakalı davet ettiğimiz önemli isimlerin beyanları sonucu komisyonumuz görevini tamamlamış ve raporunu kamuoyuna paylaşmıştır. Başta FETÖ terör örgütünün başı Fetullah Gülen ve diğer firari örgüt mensupları gün gelecek Türk Yargısı önünde hesap verecekler ve gereken cezayı alacaklardır.

15 Temmuz sürecinde ne yazık ki 250 vatandaşımız şehit, 2 bin 193 vatandaşımız da gazi olmuştur. Milletimiz Türkiye’nin bağımsızlığına sahip çıkmıştır. Türkiye’nin her ilinde olduğu gibi Erzincanımızda da aziz hemşerilerim devletine sahip çıkmış ve olayın ilk yaşandığı andan itibaren Dörtyol Cumhuriyet meydanına akına etmiştir. 1 ay boyunca gündüz işinde gece meydanlarda nöbet tutan aziz hemşerilerime teşekkür ediyorum. Bu süreçte kahramanlık destanı yazan şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın.”dedi.