AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Kurban Bayramını en içten dilekleriyle kutladığını belirterek Kurban Bayramı dolasıyla yaptığı açıklamasında; “Yardımlaşma duygusunun en yoğun olarak yaşandığı, ayrılıkların ve dargınlıkların bir kenara itilerek kardeşliğin hâkim olduğu bir Kurban Bayramına daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden biri de hiç şüphesiz Kurban İbadetidir. Kurban ibadeti, bir yandan kişinin Allah’a yakınlaşmasını sağlarken, aynı zamanda toplumda kardeşlik, dayanışma ve yardımlaşma bilincinin gelişmesine, sevgi ve dostluğun yaygınlaşmasına zemin hazırlar.

Bu bayramda da yine önceki bayramlar gibi kırılan kalpleri onaralım, kimsesiz ve ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin güldürelim, huzurevinde yaşayan yaşlılarımıza ve yetiştirme yurtlarındaki çocuklarımıza bayram sevincini yaşatalım. Akrabalık bağlarımızın, milli birlik ve beraberliğimizin ve tüm İslam âleminin kardeşliğinin güçlendirilmesi için fırsat bilelim.

Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızın ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, bayramın tüm insanlık için barışa, sevgiye, kardeşliğe ve yardımlaşmaya vesile olmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya çalışanlara karşı canı pahasına mücadele eden görevi başında bayram geçiren tüm güvenlik güçlerimizin, Mehmetçiğimizin de Allah yar ve yardımcısı olsun. Bu uğurda şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına ise başsağlığı diliyorum. Rabbim birliğimizi dirliğimizi bozmasın” dedi.