Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen ve 22 Mayıs Pazar günü yapılacak, AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkan adayı gösterilecek ismin belirlendiği toplantı, yaklaşık 50 dakika sürdü.
Toplantının ardından, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bir basın toplantısı düzenleyerek, genel başkan adayını kamuoyuna duyurdu.
Ömer Çelik'in açıklamalarından satırbaşları:
- Şehit olan askerlerimiz için AK Parti kadroları olarak Allahtan rahmet diliyoruz. Biz huzur içinde yaşıyorsak bunun en önemli nedeni askerlerimizdir.
- AK Partinin bu merkezi Türkiye siyasi tarihinin önemli bir yeridir. Burdan sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyoruz. 
- Bir tartışmayı da bitirmek isterim. Sayın Cumhurbaşkanı ile AK Parti kadroları arasında hiç bir sorun yoktur. 
- AK Parti referansların merkezini oluşturan bir siyasi kadrodur. Gelecekte de AK Parti dimdik ayakta durmaya devam edecektir. AK Parti bizi millet yapan değerlerin bir bütünüdür. Biz AK Partide siyaset yapanlar Allahtan ve milletten başka kimseden emir almayız. 
YENİ GENEL BAŞKAN ADAYI BİNALİ YILDIRIM
Yeni Genel Başkan adayımız Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım'dır. AK Partinin kuruluşunun en başından beri emekleri olan Binali Yıldırım'a bu şerefli görevini kutluyoruz. Hiç yorulmadan bu görevi başarıyla yürütmesini ve hayırlı olmasını diliyoruz.


Binali Yıldırım kimdir?
 
1955 Refahiye Erzincan doğumludur. 58., 59., 60. ve 61. Hükûmetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı, 61. Hükûmette ismi değiştirilen Ulaştırma Bakanlığı yerine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı. TBMM 22. dönem AK Parti İstanbul, 23. dönem AK Parti Erzincan, 24. ve 26. dönem AK Parti İzmir milletvekilidir.
 
58., 59. ve 60. Hükûmetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanlığı ve TBMM 22. dönem AK Parti İstanbul, 23. dönem AK Parti Erzincan, 24. ve 26. dönem AK Parti İzmir milletvekilliği yaptı. 2014 Türkiye yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için yarıştı. Oyların %36'sını alarak seçimi ikinci sırada tamamladı. 5 Haziran 2014 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanlık görevine getirilmiştir. 24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan 64. Hükûmet'e Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atanmıştır.
 
Görevde olduğu sürede Türkiye geneli bölünmüş yol ve otoyol çalışmaları hız kazanmış, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Osman Gazi Köprüsü yapılmış, birçok tünel projesi hayata geçirilmiş ve Yüksek Hızlı Tren hatları döşenmiş ve hattın Ankara - Eskişehir kısmı 13 Mart 2009 tarihinde hizmete açılmıştır. Hattın Ankara-Konya kısmı ise 23 Ağustos 2011 tarihinde hizmete girmiştir.