Türkiye Eczacılık Birliği Erzincan Temsilcisi Burak Sarıkaya mesajında "Onur ve şerefle mesleğini icra eden, halk sağlığı ilkesine bağlı tüm eczacı meslektaşlarımın 14 Mayıs Eczacılık Bayramını kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

Eczacı sözlüklerde kelime anlamıyla “kimyasal gereçlerle ilaç yapan ya da hazır ilaçları satan, eczacılık eğitimi görmüş kimse” olarak tanımlanır. Fakat eczacı olmak asla bundan ibaret olmamıştır.

Eczacılık dünya tarihinin en eski mesleklerinden biridir.

Eczacılık sağlık çalışanları için de en etkin rolü üstlenen meslek olmak zorundadır.

Sizlerinde bildiği üzere son yıllarda çıkartılan yasalarla sağlık çalışanları için de, biz hala yeterli görmesekte, en çok değer kazanan meslek grubu olmuştur.

Bu konu da Türk eczacıları birliğinin güçlü, kararlı ve etkin kadrolarının emekleri, bizlere daha da çok umut vermektedir.

Eczanelerimiz ve eczacılarımız sağlık ta dönüşümün en etkin unsurlarıdır. Bizler rekabet içinde değil de mesleki paylaşım noktasında hiçbir meslek grubunun başaramadığı birlik içerisindeyiz.

Akademik eczacısından, kurum eczacısına, hastane eczacısından, eczane eczacısına bir bütün olarak görev almaktayız.

 Meslek örgütümüz çok şükür her zaman devletinin ve milletinin yanında olmuş, ayrışmacı ve bölücü zihniyetten uzak durmuştur.

İyi ki eczacı olmuşum, iyi ki iyiler eczacı oluyor" dedi.