Erzincan Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada; Erzincan Valisi Sayın Ali Arslantaş, 14 Mart Tıp Bayramı Münasebetiyle Bir Kutlama Mesajı yayınlamıştır. Vali Arslantaş mesajında şu görüşlere yer vermiştir:
   Bilindiği üzere 14 Mart 1827 tarihinde ilk modern tıp okulu kurulmuş ve sağlık alanında reformlar başlamıştır. Günümüzde her alanda olduğu gibi sağlık alanında da büyük gelişmeler yaşandı. Devletimiz ‘önce insan’ düşüncesiyle vatandaşımızın sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmesi için büyük yatırımlar yapmaktadır.
 Gelişmiş ülkelerin seviyesini belirleyen temel kriterlerden biri de vatandaşların sağlık alanında aldığı hizmetlerin kalitesidir. Özellikle ekonomik sıkıntılar içinde olan ülkelerde yaşayan insanların önemsiz diyebileceğimiz hastalıklarda bile büyük sıkıntılar yaşadığını görmekteyiz. Yetişmiş insan gücümüz, sağlık alanında yenilikleri takip etmemiz, modern hastaneleri açmamız, vatandaşlarımızın sağlık alanında etkin hizmet almasını sağlamaktadır.
   Şehrimizde özellikle Araştırma Hastanesinin açılması ve deneyimli sağlık personellerinin istihdamı vatandaşlarımızın sağlık ihtiyaçlarının büyük bir kısmını karşılamaktadır. Sağlık sektörü dinamik bir alandır. Her geçen yıl daha iyi daha modern şartlara kavuşmamız gerekiyor. Bunun için devletimiz hem çalışanlarımızın iyi koşullarda çalışması hem de sağlıklı bir toplumun sürekliliği sağlamak için çalışmalarını sürdürmektedir.
   Sağlıklı nesiller yetiştirme, kalkınmanın temel unsurudur. Sağlığımızı emanet ettiğimiz hekimler ve sağlık çalışanlarımız, büyük bir özveriyle gece gündüz demeden çalışmaktadır. Böylesine zor bir görevi hakkıyla yerine getirmek için büyük bir fedakârlık göstermektedir. Tüm sağlık çalışanlarımız, vatandaşlarımıza kaliteli ve zamanında hizmet sunabilme gayretindedir. Bu gayretlerini takdir ediyoruz. Erzincan Valiliği olarak tüm sağlık çalışanlarımızın isteklerini, sorunlarını karşılama noktasında çözüm odaklı projeleri destekleyeceğimizi bilmenizi isterim. Bu meşakkatli ve sabır isteyen mesleğin temsilcilerinin mutlu, huzurlu olması inanıyorum ki vatandaşlarımızın sürekli güler yüzlü hizmet almalarını sağlayacaktır.  Bu duygu ve düşüncelerle İnsan sağlığı için harcanan mesainin en mukaddes zaman dilimi olduğu inancıyla, daha sağlıklı toplum için fedakârca hizmet eden doktorlarımız ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” demiştir.Denildi.