Sivas-Erzincan Tabip Odası ile ortaklaşa düzenlenen konferans Erzincan Devlet Hastanesi salonunda yapıldı. Konferansa Sağlık İl Müdürü Mesut Turan, Sivas Erzincan Tabip Odası Başkanı Levent Sağlam, Erzincan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muzaffer Çakmak ile aile hekimleri ve acil servis doktorları katıldı. 

            Konferans öncesi adli raporlamanın önemine değinen Erzincan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Muzaffer Çakmak ; “Bugün Adli Raporla ve adli muayenelerle ilgili bilgiler verilecek. Belki sizler farkında değilsiniz ama idareci olarak bizler savcılarla sık sık bu konularla ilgili olarak karşı karşıya geliyoruz. Onların bakış açısında bir adli raporda belirtilecek herhangi bir basit ifade değişikliği ilgili kişinin, kalan hayatını değiştirebilecek bir öneme sahip onlar konuya bu gözle bakıyorlar. Fakat bizler onların istediği sıralardaki keskin hatlar tıbbi olarak mümkün değil, insan vücudu mekanik bir cihaz değil, sınırları, hatları değişebiliyor. İşte bu aradaki muallâklığı kaldırmak için bilgilenmeniz ve istifade etmeniz için burada toplandık” dedi.

Erzincan’da adli raporlamalarla ilgili sıkıntıların olduğunu bunun için programın düzenlendiğini katılımdan dolayı çok memnun olduklarını dile getiren Sivas, Erzincan Tabip Odası Başkanı Levent Sağlam; “Bugün bu toplantıyla ilgili iyi gördüm ve çok memnun oldum. Anladığım kadarıyla Erzincan’da adli muayeneler raporlamalarla ilgili olarak bazı teknik sıkıntılar yaşanıyor. Bu eksikleri Cemil Bey sizlere geniş kapsamlı bir şekilde anlatacağına inanıyorum ve konferansımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

Adli raporlardaki değişiklikler, adli rapor düzenlemesi, alkol muayenesi, adli muayene ve adli tıp uygulamalarında karşılaşılan sorunlarla ilgili olarak Adli Tıp Uzmanı Dr. Cemil Beder ;”  Adli yargı süresi içerisinde karşılaştığımız, mesleki hayatımızda bir takım problemler var bu problemleri birlikte tartışacağız bilgilerimiz paylaşacağız. İlk olarak adli vaklarda hekim sorumluluğu nereden başlar, adli vakalarda hekim sorumluluğu hastaneye sağlık kuruluşuna kabulüyle başlar. Adli vakalar hastanelere kabul edilmek zorundadır. Hekim adli vakanın muayenesini dikkatle özenip, göstererek yapmak zorundadır. Ayrıca Tabipler Birliğinin sisteminde geçer mesleki bilgisizliğini yâda bilgisizlik şeklinde tanımlanan ve yer alan ve matrissi kavramı içerisinde yer alan bir konudur bu yüzden bu tür konularda hekim arkadaşlarımızın oldukça dikkatli olmaları gerekiyor” diye konuştu.