Erzincan Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesin de Onkoloji Uzmanı Prof.Dr. Nurullah Zengin, Ortopedi uzmanı Prof.Dr. Vedat Şahin ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof.Dr. Mustafa Ertek ile birlikte basın mensupları ile bir araya gelerek hastanede yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Sağlık Müdürü Turan Her hafta çeşitli branşlarda Profesörlerin gelerek ameliyat ve tedavi uygulamalarını gerçekleştirdiğini bu hafta Onkoloji, Ortopedi ve Enfeksiyon Hastalıkları uzmanlarının gelerek çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Hastanenin çalışmaları hakkında bilgiler veren Sağlık İl Müdürü Mesut Turan ; “ 2004 yılından beri sağlıkta dönüşüm programı yürütülüyor. Bu programın meyvelerini almaya başladık ancak yapacağımız çok işimiz var. Bu gün burada kanser hastalarının tedavilerinin planlanması, zor ortopedi ameliyatlarının yapılması gerçekleştiriliyor. Hastanemiz bilindiği gibi eski bir dönemde yapılmaya başladı. 1990 yılında burada eğitim araştırma Hastanesi temeli atılmış maalesef yarım bırakılmış ve neredeyse 15 yıl bu şekilde kaldı ben ilk defa başladığım 2004 yılında Sağlık Bakanımız Erzincan’a geldi. Bu binayı gezdirdik gösterdik hastane olarak yapılan bina bakıldı ve bakanlığımız bu binayı teslim aldı binanın projelendirme çalışmaları başladı. 2005 yılında ihaleleri yapıldı ve 2010 yılında binanın yapımını bitirip teslim aldık. Binamız 41 bin metre kare kapalı alana sahip. 235 yataklı 31 dönüm arsa alanı bulunmakta. Bu rakamlar artık bu hastaneye yetmiyor ve artık büyütmemiz gerekli. Bunun içinde hastanenin yan tarafına ek bir bina yapılacaktır. Erzincan dan il dışına sevk ettiğimiz orada tedavi edilen hastaların orada tedavi edildikleri hastanelerle eşit bir şekilde bir hastane oluştu. Son 5 yılda küçük illerde açılan Tıp Fakültelerinin hiç birisi Erzincan kadar ilerleme kaydedilmedi. Bir çok yerde hastanelerini oluşturamadılar” dedi.

Dr. Turan 7 ayda 61 bin poliklinik hizmeti verildiğini ve hekim sayısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu ifade etti ; “ Hastanemiz açıldığı günden beri 50 bin poliklinik,11 bin acil polikliniği yapılmak üzere toplamda 61 bin poliklinik yapıldı. 7 ay gibi bir sürede yapılması çok iyi bir rakama ulaşıldı. 4 bin 100 ameliyat yapıldı bu ameliyatların bir çoğu çok özellikli ameliyatlardır. Çalışan kadromuzu hemen hemen tamamladık sayılır destek hizmetlerinde eksikliğimiz var bunlarıda en kısa sürede tamamlayacağı. Böyle büyük bir hastanenin 7 ay gibi bir sürede tamamlanması gerçekten çok zor. Toplam 604 kişi çalışıyor 13 Profesör 55 uzman hekim 15 Yardımcı Doçent 11 pratisyen hekim hizmet vermektedir. Bakanlık verilerine Türkiye ortalamasının biraz üstündeyiz. Ama tabi bu sayılar her geçen gün biraz daha artacak” diye sözlerine son verdi.