Sağlık Bakanlığı'nın planlı aşı kampanyası kapsamında, geçtiğimiz yıl anaokuluna gitmeyen birinci sınıf öğrencilerine Kızamık, Kızamıkçık, Kabakulak aşısı ile Difteri, Tetanos, Polio, Boğmaca (DABT-İPA 4'lü karma aşı) uygulanırken, 8. sınıf öğrencilerine ise sadece tetanos aşısı yapılıyor.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilk olarak Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda başlatılan aşılama çalışmaları kapsamında kent genelinde 6 bin öğrenciye aşı yapılması planlanıyor.

Ekim ayı sonuna kadar aşı işlemlerinin tamamlanacağını ifade eden Erzincan İl Sağlık Müdürü Erkan Hirik, "Sağlık Bakanlığı Ulusal Aşı programı çerçevesinde ilimizdeki aşılama kampanyasını başlatıyoruz. Çocukluk çağındaki okul dönemine kadar olan aşılar zaten rutin olarak belirli bir program çerçevesinden yapılıyor. Şu an itibarıyla okul çağında yani 1. ve 8. sınıf öğrencilerimizin tamamı için bir aşılama kampanyası başlatıldı. Ekim ayı içerisinde yaklaşık 6 bin öğrenci aşılama yapılacak. Burada amacımız daha sağlıklı bireyler daha sağlıklı toplum amacıyla bu aşıları öğrencilerin tamamına yapılmasını sağlamak." dedi.