Uzun süredir Erzincan da hizmete açılması beklenen ve Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın yoğun girişimleri ile Erzincan halkına hizmetine 2011 yılında kazandırılan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi her geçen gün yaşanan idari olumsuzluklara yenileri eklenmeye devam ediyor.

Hijyen standartlarının çok altına bulunan Araştırma Hastanesinde özellikle yerin 2 kat altına inşa edilen Acil servisinin bulunduğu bölümde lağım suyunun sık aralıklarla taşması neticesinde insan sağlığını da olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Acil servisi içerisinde hemen yanı başında bulunan çamaşırhanede dün (22.06.2015 ) lağım suyu taşkını meydana geldi. Lağım suyunun taşıması ile birlikte Acil servis dahil Tomografi ve Röntgen odalarının da bulunduğu birçok alanın sular altında kalarak olumsuz etkilendiği görüldü. Özellikle hasta sağlığı ve hijyen açısından büyük tehlike oluşturan bu tarz taşkınlıkların daha öncede hastanenin acil servisinde onlarca defa meydana geldiği öğrenildi.

PASPAS TIKAYARAK TEDBİR ALDILAR

Yaşanan olumsuz şartların önüne geçemeyen hastane yönetimi ise kendince bulduğu lokal çözümlerle insanları şaşkına çevirdi. Mevcut durumun önüne geçmeye çalışan ve taşkınlığın meydana geldiği alana paspas tıkayarak engel olmaya çalışmaları ise skandala ayrı bir boyut kazandırdı.  İnsan yoğunluğunun en çok yaşandığı alanda meydana gelen taşkınlık sırasında vatandaşların lağım suyunun bulunduğu yerlere basarak hastanenin diğer servislerine geçmesi ise olayın vahametini gözler önüne serdi. Meydana gelen taşkınlıklarla birlikte duvarların da rutubetten kabarmış durumda olması ise dikkatlerden kaçmadı.

OLUMSUZLUKLARLA GÜNDEMDEN DÜŞMEDİ

Erzincan da bulunan Araştırma hastanesi daha öncede birçok skandalla gündeme geldi. Birkaç ay önce meydana gelen fırtına sonrası çatıdan havalanan saçların günlerce tamir edilmeden bekletilmesi ile Acil Yangın çıkışlarının plastik kelepçelerle kilitlenmesi gibi birçok olumsuzlukla  medyanın gündeminden düşmedi.