Prof. Dr. Vahdet Gül, 1950 Erzincan Refahiye Yurtbaşı (Melikşerif) köyünde doğmuş, İlk Okul öğretiminin ilk 2 yılını Erzincan'da okumuş, daha sonra ilk ve Orta ve Lise eğitimini İstanbul da tamamlamıştır. Bursa Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra, bir süre Bursa Tıp Fakültesinde çalışmış, daha sonra 1981 yılında davet edildiği Londra da Londra Üniversitesi ve muhtelif hastanelerde çalışmış, 2000 yılından itibaren de meslek hayatına Almanya da 2013 yılı sonuna kadar devam etmiştir. Yaklaşık son 3 yıldır Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesinde Öğretim Üyesi olarak çalışmış, Psikiyatri ve Klinik Biyokimya Uzmanı olan Prof. Dr. Vahdet Gül evli ve 2 çocuk babasıdır.
Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığına atanan Psikiyatri uzmanı Prof. Dr. Vahdet Gül yaptığı kısa değerlendirme de;  "Dekanlık olarak Erzincan için sağlık alanın da yapılacak ne ise onu yapmak için buradayız.
Bizler buraya oturmaya değil Erzincan’ın sağlık alanında çağ atlaması için yapılacakları konuşacağız. tüm birimlerimizle görüşeceğiz, herkese yakın olacak ve fikirlerini değerlendireceğiz. Erzincan Belediyemizle, Kurumlarımızla istişare ederek fikirlerini alarak doğru olan ne ise onu yapacağız.
20 yıllık deneyimimi Erzincan için harcamaya gönüllüyüm ekibimizle birlikte sağlık alanın da eksiklikleri tespit ederek çalışmalarımıza başlıyoruz tüm doktorlarımızla bütünlük sağlayacak Erzincan’dan gitmek yerine Erzincan’ı tercih edilir hale getireceğiz, inşallah Araştırma hastanemizin ek binasının tamamlanması içinde çalışmalara hız verilecek hiçbir alanda eksikliğimiz kalmayacak" dedi


Bizler de 13 Şubat Medya Grubu olarak Prof. Dr. Vahdet Gül hocamıza yeni görevinde başarılar dileriz..