Hastanenin gerek teknik donanım ve gerekse uzman doktor kadrosunun her geçen gün gelişmesine rağmen yoğun bakımdaki yatak sayısının ihtiyaca cevap vermemesi zaman zaman ölümlere neden oluyor. Bu ölümlerden biri dün yaşandı.
Hizmete girdiği günden bu yana her geçen gün gelişme kaydederek gerek fiziki ve teknik donanım, gerekse hekim kadrosuyla birçok ille yarışarak, önemli sağlık hizmeti veren Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesinde, Yoğun Bakım Ünitesindeki yetersiz yatak sayısı tepkilere neden oluyor.
Mengücek Gazi Araştırma Hastanesi ve Devlet Hastanesindeki toplam 15 yatak kapasiteli Yoğun Bakım Ünitesi, ihtiyaca cevap veremiyor. Teşhis ve tedavi yöntemlerindeki başarıya rağmen, yoğun bakım kaosu hastanenin hizmet kalitesine gölge düşürüyor.
En son teknolojiyle donatılan, Görüntüleme- Laboratuar- Tahlil vb. her türlü tedavi yöntemleriyle çevre il ve ilçelerden hasta kabul eder hale gelen hastanedeki yoğun bakım yatak sorunu çözüm bekliyor.
Bu yetersizlik zaman zaman hastaların ölümüne neden oluyor. Bağırsak düğümlenmesi şikayetiyle Ambulansla hastaneye götürülen Sevim Tandoğan isimli hastaya doktorlar derhal cerrahi müdahale yapılması yönünde karar verdi. Yoğun Bakımda boş yatak olmaması üzerine ameliyat yapılamadı.
Ambulansla Trabzon’a sevk edilen hasta Erzincan çıkışında hayatını kaybetti. Duruma tepki gösteren hasta yakınları Erzincan Milletvekillerini ve il yöneticilerini göreve davet ettiler. “Yoğun bakımda yeterli yatak olsa hastamız ameliyat yapılarak kurtulacaktı” diyen hasta yakını Hüseyin Koç, hastalarının göz göre göre hayatını kaybettiğini söyledi. Sağlık sektöründeki tüm gelişmelere rağmen yoğun bakımdaki yatak sorununun kabul edilemeyeceğini dile getiren hasta yakını Faruk Toprak ise yaşanan olaya isyan ettiklerini belirterek konuyu Sağlık Bakanlığı’na taşıyacaklarını ifade ederek insan hayatı bu kadar ucuz olamaz dedi.