Yaz Mevsiminin vazgeçilmez aksesuarı güneş gözlükleri, zararlı ultraviyole ışınlarını süzerek göz sağlığının korunmasına destek olur. Ancak ucuz olduğu için sıklıkla tercih edilen ve yaygın şekilde kullanılan sahte güneş gözlükleri aynı işlevi görmez, aksine gözü tamamen korumasız bırakarak, körlüğe neden olabilir.Sahte güneş gözlüklerinin yarattığı büyük tehlikeye dikkat çeken Optisyen Ertan Buyruk“iyi bir güneş gözlüğünün ultraviyole ışınları önlenmesi gerekir”.Oysa sahte güneş gözlüğü,aldatıcı bir karanlığa neden olur,Bu da gözbebeğinin büyümesine ve zararlı tüm ultraviyole ışınlarını daha çok içine çekmesine neden olur.​ Kısa süreli kullanımlarda göz kızarıklığına neden olan sahte güneş gözlükleri, uzun süreli kullanımda katarakt,sarı nokta,halk arasında gözde büyüyen et oluşumu olarak bilinen pterjium, alerjik göz hastalıklarında artış ve retinada yanıklara neden olabilir.

Bu nedenle gözleri korumak için sertifikalı güneş gözlüğü kullanılmalıdır. Sahte güneş gözlüğü kullanmaktansa hiç kullanmamak göz sağlığı için daha yararlıdır” dedi.

 GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ ALIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLERİ OPTİSYEN ERTAN BUYRUK SÖYLE SIRALADI :

 1 Kalite belgesi ve ultraviyole ya da mor ötesi ışınları kestiğine dair bir sertifikası mutlaka olmalıdır.

2 Camlarının rengi ve koyuluğunun, ultraviyole ışınlarını kesme derecesiyle ilişkisi yok. Gözlük seçimi, yüz şekline göre yapılmalı. Yüzü saran, yanlardan ışık almayı engelleyen türdeki gözlükler tercih edilmeli.

     3 Kontakt lenslerin çoğu ultraviyoleyi süzme yeteneğine sahiptir, ancak lensler göz kapaklarının ışınlardan etkilenmesine engel olamazlar. Bu nedenle kontakt lens kullanıcılarının da güneş gözlüğü takmaları faydalıdır.