Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü 22 Mayıs Dünya Obezite günü dolayısıyla kurum yemekhanesinde yemek yiyen personele obezite, fiziksel aktivite ve yeterli-dengeli beslenme konularında farkındalık oluşturmak amacıyla el broşürleri dağıtılıp bilgilendirmeler yaptı.

Düzenlenen programa Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Oğuz Çetin, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürü Salih Coşkun ve Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi çalışanları katıldı. Düzenlenen programda Obezite, Diyabet ve Metabolik Hastalıklar Birimi Dyt. Habibe Havva Tunç Dünya Obezite günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Obezite Çağımızın Artarak Yaygınlaşan Bir Hastalığıdır

Tunç açıklamasında:  “Obezite çağımızın artarak yaygınlaşan bir hastalığıdır maalesef çocukluk yaşta başlayan obezite ilerleyen yaşlarda kronik hastalıklara sebebiyet verebiliyor. Bunun içinde halkımızın bilinçlendirilmesi önemli bizim açımızdan bizde Erzincan Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak, bu konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz ve bu konuya ilgili olarak ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bugünde 22 Mayıs Dünya Obezite günü olması dolayısıyla kurumumuz yemekhanesinde yemek yiyen bireylere bilgilendirmeler yaparak, onlara el broşürleri dağıttık. Bu konuda halkımızın duyarlı olmasını, “Can Boğazdan Gelir” atasözüne inanmayıp “ Can Boğazdan Çıkar” olarak değiştirmelerini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Erzincan Halk Sağlığı Müdürü Dr. M. Oğuz Çetin ise yaptığı açıklamasında obezitenin önemine dikkat çekerek, günlük yaşamda bireylerin yaşa, cinsiyete, yaptığı işe, genetik ve fizyolojik özelliklerine ve hastalık durumuna göre değişen günlük enerjiye ihtiyacı vardır. Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için, alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekmektedir.

Günlük alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması durumunda, harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanmakta ve obezite oluşumuna neden olmaktadır. Buna paralel olarak, günümüz teknolojisindeki gelişmeler, yaşamı kolaylaştırmakla birlikte, günlük hareketleri önemli ölçüde sınırlamıştır.

Çocukluk yaşta başlayıp ilerleyen yaşlarda ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilen obezite, çağımızın en yaygın ve tehlikeli hastalıklarından sayılabilir. Bu konuda halkımızın duyarlı olup yeterli ve dengeli beslenmeleri, fiziksel aktivitelerini arttırmaları ve sağlıklı besin tercihlerinde bulunmaları önem içermektedir” şeklinde konuştu.