Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, özellikle yatak servisinde vatandaşın taleplerine cevap veremediği iddia edildi. 200 yataklı servisi bulunan hastanede tedavi amaçlı gelen bir çok kişi, yatak sayısının yeterli olmadığını belirterek hastanenin fiziki eksikliklerin çok olduğuna dikkat çekiyor.

Hastanede karışlaştığı sorunları anlatan Oktay Yurduöz, astım ve bronşit tedavisi gören 10 yaşındaki oğlu Şükrü Yurduöz hastaneye götürdüğünde yaşadıklarını şöyle dile getirdi; “Bir mağdur olarak hastanemiz güzel, belki standartları yükseltilmeye çalışılıyor. Ancak eski sigorta hastanesi kapatıldı, devlet hastanesinin bir bölümü yukarı taşındı. Buradaki tüm yoğunluk araştırma hastanesine verildi. Örneğin çocuk bölümüne bir ay içerisinde iki kez hastamı yatırdım, ikisinde de gittiğimizde yatak yoktu. Dinlenme odalarında, sedye üzerinde akşamdan sabaha yer açılmasını bekledik. ‘’Yer açılacak, yer yapılacak, birini taburcu edeceğiz’’ denilerek bu şekildi saatlerce bekletildik. Son gittiğimizde de çocuk bölümünde yer yoktu. Kadın doğumun dinlenme odasında sabahladık. Ayrıca bekleme odasında adeta kabus yaşadık. Asma tavan adeta dökülüyor. Dört lambası var ikisi kısa aralıklarla yanıp sönüyor, tedavi için giden çocuğumuzun psikolojisini varın siz düşünün” dedi.

Muayene olmaya Devlet Hastanesi yatırıldığında ise Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderildiğini belirten Oktay Yurduöz; “Erzincan Devlet Hastanesi Çocuk Bölümüne muayene için gidiyoruz, yatış yapılacak, bizi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yönlendiriyorlar. Belki benim imkanım var, ancak herhangi bir ilçemizden gelen, veya imkanı olmayan birisi hastanede çocuğunu muayene ettirdi, hadi git bunu yatır. Nasıl olacak? Gönderiyorsanız bunu kontrollü şekilde; hasta nakil aracıyla refakatçi eşliğinde gönderilsin. Yatış işlemleri bu şekilde yapılsın veya gönderilmeden önce, yer var mı, yok mu diye sorulmalı. Diğer tarafta aylardır, eski SSK hastanesi olarak bilinen B Blok bom boş bekliyor. Diğer tarafta acil servis binası yıkılacak diye bekleniyor, olan hastasını yatırmaya gidip sedye ve bekleme salonlarında saatlerce yatak bekleyen vatandaşa oluyor. Yetkililerden bu işlere biran önce çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

Hastaları tam olarak şifa bulamayan hasta yakınları da hastanedeki doktorların ‘’Tedavine evde devam etmen yerinde olur. Hastanede oda sıkıntısı yaşıyoruz. Bu konuda bizi mazur görünüz’’ şeklindeki konuşmaları da hasta yakınlarını sıkıntıda bırakıyor. Hastanede yatmakta olan yakınlarının, tedavisi tamamlanmadan apar topar odalardan çıkarıldığını belirten hasta yakınları, Mengücek Gazi Araştırma ve Eğitim Hastanesinde yaşanan oda sıkıntısının diğer göstergesi.