Iğdır’da beyin ölümü gerçekleşen 28 yaşındaki bir gencin organları; Ankara ve İzmir’deki 5 kişiye nakledilecek.
Melekli beldesinde yaşayan ve 10 gün önce yaşadığı rahatsızlık nedeniyle Iğdır Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Fikret Çevik, akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Bunun üzerine ailesiyle görüşen hastane yetkilileri, Çevik’in organlarının bağışlanması konusunda aileyi ikna etti. Gerekli izinlerin alınmasının ardından Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara ve İzmir’den iki ekip gönderildi. Bakanlığa ait uçaklarla Iğdır’a gelen doktorlar, Çevik’in kalbini, karaciğerini ve iki böbreğini ameliyatla aldı. Çevik’in kalbi ve bir böbreği Ankara’da, karaciğeri ve diğer böbreği de İzmir’de organ bekleyen hastalara nakledilecek.
Ameliyatın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selçuk Arslan, Bakanlığın tahsis ettiği uçakla hemen geri döneceklerini belirterek, "Kalbi, her iki böbreği ve karaciğeri almış durumdayız. Bu organlarla en az 5 kişi yeniden hayata tutunmak üzere bizleri bekliyor. Gece saatlerinde beyin ölümü haberini aldık ve İzmir’den yola çıktık" dedi.
Kısa sürede Iğdır’a geldiklerini ve başarılı bir operasyonla organları aldıklarını vurgulayan Arslan, "Organ bağışı, ülkemiz için çok önemli. Çok sayıda hastamız organ bekliyor. Karaciğerin uyumlu olmasını arzulayan 50’ye yakın hastamız var. Kalp ve bir böbrek Ankara’ya gitti. Diğer organları da biz götüreceğiz. Böylesine güzel bir olayın gerçekleşmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.