Erzincan Mengücek Gazi Araştırma Hastanesi doktorları hastaneye baygın olarak gelen hastayı tetkik ederek kalbinin zayıf çalıştığını tespit edince Erzincan’da bir ilki gerçekleştirerek kalp pili takarak sağlığına kavuşturuldu.
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Zafer Küçüksu, Uzman Dr. Mutlu Büyüklü ve Koroner Anjiyografi ekibi tarafından Erzincan’da bir ilke imza atarak kap pili takıp hastayı sağlığına kavuşturan ekip daha öncede balon ve stent operasyonlarında da başarılı çalışmaları gerçekleştirmişlerdi.
Kardiyoloji Uzmanı Dr. Zafer Küçüksu “Hastamız acil servise bayılma şikâyetiyle başvurunca yaptığımız tetkiklerde kalp ritminin çok yavaş çalıştığını belirledik. 75 yaşındaki hastamız kalp hızının çok düşük olması nedeniyle öncelikle acil şartlarda takılan geçici kalp pili takıldı. Daha sonra koroner yoğun bakım ünitesinde takip edildi. Hastamızın nabız düşüklüğü devam edince, hastamıza kalıcı kalp pili taktık” dedi.
Dr. Küçüksu ; “Bundan sonra kalp yetmezliği ve ritim bozukluklarında takılması gereken daha özellikli kalp pillerinin takılması için gerekli çalışmaları yapmaktayız. 2012 yılı içerisinde kardiyoloji bölümü olarak başka yerlerde yapılan tüm işlemleri Erzincan’da yapacağız’ dedi.
Yapılan operasyon sonrası kalp pili takılarak sağlığına kavuşturulan 75 yaşındaki Cemile Yalçın da “Bende çocuklarıma dedim ki beni Erzincan’dan başka yere götürmeyin dedim burada sağlığıma kavuştum. Üniversite Hastanesine doktorlarına, hemşirelerine çok teşekkür ediyorum. Beni sağlığıma kavuşturan Doktor Zafer beyden de Allah razı olsun. Başka yerlere gidiyoruz hem kendimiz hem de çoluk çocuğumuz mağdur oluyor, çok ta masraf oluyor. Erzincan Üniversite Hastanesinde kalp pili takarak bir ilki gerçekleştiren başarılı başka yerlere gitmeye gerek kalmadı” dedi.