Erzincan da bulunan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma hastanesinde yaşanan olumsuzluklara bir yenisi daha eklenirken idarenin keyfi uygulamaları ise pes dedirtti.  Son olarak hastanede bulunan ve yatan hastaların kaldığı servislerdeki yangın çıkışlarını plastik kelepçe ile kilitleyerek kullanılmaz hale getiren araştırma hastanesi yönetimi, insan hayatını ve hasta güvenliğini hiçe sayarak skandal bir uygulamaya daha imza attı.  

Herhangi bir yangın anında hastanede bulunan tüm yangın çıkışlarını takılan plastik kelepçeler nedeniyle çıkışların kapatıldığını gören vatandaşlar ise şaşkınlıklarını gizleyemediler. Hastane binasında bulunan yangın çıkışlarının kullanılmaz hale getirilmesine anlam veremeyen hasta ve hasta yakınları  yapılan bu uygulamaya karşı tepkilerini ifade ettiler.

Vatandaşlar yangın çıkışlarının kullanılmaz hale getirilmesinin büyük bir felakete yol açabileceğini ifade ederken  bir an önce yapılan bu uygulamaya son verilmesini istediler. Oluşabilecek bir yangın sırasında hastanede bulunan personel, hasta ve hasta yakınlarının tahliyesi için büyük önem arz eden yangın çıkışlarının insanları ölüme terk edilmesine eş değer olduğunu belirtildi.

Öte yandan hastanede yaptığımız araştırmalarda özellikle hasta servislerinin bulunduğu katlardaki yangın çıkışlarında yoğun şekilde sigara içilmesi nedeniyle hastane yönetiminin önlem almak adına böylesi bir uygulamayı başlattığı öğrenildi.