Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Fatih Özçiçek, hastanelerinde 11 ayda 860 bin hastanın tedavi olduğunu, 2 bin anjiyo ve 108 by-pass ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi.
Özçiçek, Dörtyol yerleşkesinde düzenlediği basın toplantısında, hastanelerinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Hastanelerine 440 bin lira değerinde yeni tomografi cihazı alındığını kaydeden Özçiçek, hem ana binada hem de Dörtyol yerleşkesindeki binada bulunan cihazlar sayesinde randevu sürelerini en alt seviyeye düşürerek, günlük tomografi çekildiğini anlattı.
Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hizmet ağını genişleterek çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Özçiçek bu yılın 11 ayında hastanede 860 bin hastaya hizmet verildiğini ve 25 bin hastanın yatarak tedavi gördüğünü kaydetti.
Hastanelerinde 11 ayda 2 bin anjiyo, 108 by-pass ameliyatı gerçekleştirildiğini anlatan Özçiçek, "Hastanemizde yapılan toplam ameliyat sayısı 12 bin civarındadır. Yoğun bakımlarımızda yaklaşık bin hasta yatarak tedavi olmuştur. Fizik tedavinin ayakta biriminde 5 bin seans bir tedavi yapılmıştır. Gene bin hasta da yatarak fizik tedavi programına alınmıştır. 2012 yılında 27 yardımcı doçentle hizmet verirken şu anda hastanemizde 50 yardımcı doçent 3'ü sürekli 21 profesör ve 58 uzman hekim vardır. Acil servislerimizde çalışan 25 pratisyen hekimiz var" diye konuştu.