MERSİN (AA) - Mersin'de şiddetli karın ağrısı şikayeti nedeniyle gittiği hastanede ameliyata alınan bir kişinin safra kesesinden 710 adet taş çıkarıldı.

Mersin'de bir özel hastaneden yapılan açıklamaya göre, bir hasta karın ağrısı nedeniyle yaşadığı bulantı ve kusma şikayetleri üzerine hastaneye başvurdu.

Hastanede yapılan tetiklerde hastanın karın bölgesindeki ağrının kaynağının safra kesesinde tespit edilen taşlar olduğu belirlendi.

Ameliyata alınan hastanın safra kesesinden 710 adet taş çıkarıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Can Terzier, daha önce böyle bir olayla hiç karşılaşmadığını ve durum karşısında çok şaşırdığını ifade etti.

Terzier, hastanın başarılı bir operasyon geçirdiğini belirterek şunları kaydetti:

"Safra kesesi taşları genelde bir ya da birkaç tane olmaktadır. Bizim hastamızdan çıkan taşlar toplam 710 adetti. Bu durum hepimizi çok şaşırttı. Bu kadar taş çok nadir görülen bir durum. İlk defa bir safra kesesinde bu kadar taş gördüm. Hastamız ameliyat oldu, böylelikle hastayı bekleyen riskler basit bir ameliyatla giderilmiş oldu. Safra kesesi ameliyatları için gerçekte taşın sayısı hiç önemli değildir. Ama tabii taş sayısı arttıkça bazı riskler de artar. Laparoskopik safra kesesi ameliyatı olarak bu gibi risklerden tamamen kurtulmak gereklidir."