Elazığ’da Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, tüm kamu kuruluşlarının katılımı ile yapılan sağlıklı yaşam yürüyüşü, ’Gakkoşum Yürüyor, Sağlığına Kavuşuyor’ pankartı ile start aldı.
Elazığ Halk Sağlık Müdürlüğü tarafından, Malatya Caddesi üzerinde ’Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Günleri’ kapsamında tüm kamu kurum ve kuruluşların katılımı ile yürüyüş düzenlendi. Yürüyüş ’Gakkoşum Yürüyor, Sağlığına Kavuşuyor’ pankartı ile başladı. Çok sayıda kişinin katıldığı yürüyüş, cadde üzerinde 10 bin atım atılması ile sona erdi.
Sağlıklı yaşam yürüyüşü ile ilgili açıklamalarda bulunan Elazığ Halk Sağlığı Müdürü İbrahim Halil Akkuş, "Tüm Türkiye’de ortak düzenlediği fiziksel aktivite yürüyüş günlerinden birini yapıyoruz. Sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam günleri kapsamda ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşları, yöneticileri ve çalışanlarıyla birlikte yürüyoruz" dedi.
Sağlıklı yaşam ile ilgili bilgiler veren Akkuş, "Sağlıklı yaşam için on bin adım sloganıyla yola çıkmıştık her ay yürüyorduk. Artık sağlık bakanlığının yeni programı ile her hafta bir kuruluşta yürüyoruz ama bugünkü biraz daha farklı. ilimizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla beraber yürüyoruz. Tabi buradaki amacımız Elazığ halkımızın dikkatini çekip onları fiziksel aktiviteye, harekete, yürüyüşe yönlendirebilmek. Bu hareketsiz yaşamın önüne geçip fiziksel aktivite katarak bulaşıcı olmayan hastalıklar dediğimiz, kronik hastalıkların önüne geçebilmek. Çünkü Dünyada en çok görülen hastalıklar bu bulaşıcı olmayan hastalıklar dediğimiz diyabet, astım ve kalp rahatsızlıkları tarzı hastalıklar. Bunların önüne geçebilmenin iki yolu var. Esas temel olarak biri sağlıklı beslenme, ikincisi de fiziksel aktivite yani hareketli yaşam. inşallah buda biraz farkındalık oluşturur hep birlikte yürürüz’’ diye konuştu.