Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva saç ekim merkezi uzmanları; sakal, bıyık ve favori ekimi ile ilgili bilinmesi gerekenleri sizler için anlattı.

Bölgesel seyrelmeler, saçkıran ya da yara izi nedeniyle açılma olan bölgelere FUE ya da DHI tekniği ile yapılan nakil sayesinde daha estetik bir görünüme kavuşmak mümkün.

Fue saç ekimi ya da DHI gibi saç greftlerinin teker teker alındığı teknikler sayesinde sakal, bıyık ve favori ekimleri de başarıyla gerçekleştirilmektedir. Özellikle sakal ve bıyığın bizim gibi erkekler açısından önemli olduğu kültürlerde bu operasyonlara olan talep de giderek artmaktadır.

Doğuştan itibaren sakal ve bıyığı olmayanlar ile sonradan geçirilen bir travma nedeniyle kaybedilmesi durumunda eğer tıbbi tedaviler ile sorun giderilememiş ve kalıcı bir kayıp söz konusu ise bu operasyonlardan yararlanılabilir. Bölgesel seyrelmeler, saçkıran ya da yara izi olan bölgelere FUE saç ekimi ya da DHI saç ekimi tekniği ile nakil yapılarak istenilen estetik görünüme kavuşulabilir.  

Kimler için uygundur?

Köselik, seyrek sakal ya da bıyık şikayeti kişilerin nakil işlemi için başvurma sebepleri arasında yer alır. Sakal ekimi, hormonların üst seviyeye ulaştığı 20-22 yaşlarından itibaren yapılabilir. Ayrıca favorilerini uzatmak isteyen, iki günlük sakal görüntüsünü seven ancak sakalları düzensiz ya da seyrek çıkan erkekler tarafından tercih edilir.

Sakal tümüyle yoksa bu durumda kişinin istediği doğrultusunda 1.000 ila 3.000 saç kökü arasında ekim işlemi yapılabilir. Sakal ekme prosedürü, ensenin hemen üstündeki ince telli bölge ya da kulak üstlerindeki saç kökleri alınarak gerçekleştirilir. Sakal ekiminde, genellikle tıraşsız saç ekimi imkanı sunan DHI tekniği kullanılır. Çene altı bölgesi, göğüs, ensenin alt kısımları ve elmacık kemiği üzerindeki gereksiz kıllar da sakalın daha seyrek alanlarını sıklaştırmak amacıyla kullanılabilir. Bıyık bölgesinde tüy eksikliği olması durumunda ise sakal ekiminde kullanılan donör alanlardan faydalanılır. Aynı şekilde DHI tekniği tercih edilir. Ekim işleminden sonra 4 ile 6 ay içinde ekilen saç kökleri uzamaya başlar.

Sakal, bıyık ve favori ekimi sonrasında ekilen tüyler doğal sürecine girer, tıraş edilebilir, istenildiği gibi şekillendirilebilir.