İSTANBUL (AA) - VSY Biotechnology Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş, yeni hazırladıkları biyoteknolojik çalışmaların hayata geçmesi için uygun ortamın olması halinde Türkiye'ye yılda 2 milyar TL'lik katkı sağlayabileceklerini bildirdi.

VSY Biotechnology açıklamasına göre, Yıldız Teknik Üniversitesi BİYOGEN Kulübü tarafından düzenlenen Biyoteknoloji Konferansı'nda konuşan Varlıbaş, yeni bir biyoteknoloji projesi üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Varlıbaş, bu projeyi hayata geçirdikleri takdirde tamamı ithal edilen 3 milyar TL değerindeki biyoteknoloji ürünlerinin önemli bir kısmının yerli üretimle karşılanabileceğini ve Türkiye'ye yılda 2 milyar TL'lik katkı sağlanabileceğini dile getirdi.

VSY Biotechnology Ar-Ge Merkezi'nin uzun yıllardır büyük bir titizlikle yeni inovatif ürünler üzerine çalıştığını vurgulayan Varlıbaş, yeni biyoteknolojik ürünlerle aynı zamanda ihracat kanallarının da gelişeceğini ve Türkiye'ye özgü başka yeni biyoteknolojik ürünlerin üretilebilmesi için uygun iklimin oluşturulabileceğini kaydetti.

Varlıbaş, Scientific American WorldView'in gerçekleştirdiği sıralamaya göre Türkiye'nin biyoteknoloji endüstrisinde 54 ülke arasında 46. sırada bulunduğunu belirterek, Türkiye'nin dünyadaki 18. büyük ekonomi olarak biyoteknoloji alanında daha üst noktalara çıkmasını beklediklerini aktardı.


- Yeni göz içi lensi tüm dünyada patent alıyor


Açıklamada, VSY Biotechnology'nin Seamless Vision Technology (SVT) üretim tekniği sayesinde uzak, orta, yakın ve tüm ara mesafelerde görüş gücü sunan yeni göz içi lensini önceki günlerde tüm dünya ülkelerine tanıttığı hatırlatıldı.

Sinusoidal yapısıyla öne çıkan ve katarakta çözüm oluştururken aynı zamanda göz bozukluklarını düzeltebilen yeni teknolojik lenslerin tüm dünya ülkelerinden patent alma sürecinin devam ettiği bildirilen açıklamada, göz içerisindeki doğal lensin cerrahi yöntemle çıkarılmasının ardından, doğal lensin yerine implante edilebilen inovatif göz içi lenslerin; katarakt hastası olmayan fakat yüksek derecede göz kusuru bulunan kişilere de göz hekimleri tarafından uygulanabildiği ifade edildi.