Almanya dönüşü İstanbul da kıymetli bir hemşehrimiz olan Mehmet Öcalan beyin validesinin cenaze merasiminde karşılaşma fırsatı bulduğumuz Ekev ve Ersiad üyeleri ile hoş sohbet sonrası başkanımız Sayın Yavuz Canikli beyin..

-Ali hafta içi görüşelim davetine icabet ettik..

Dudullu Organize Sanayi Bölgesinde ki şirket merkezinde doyumsuz dolu dolu bir Erzincan sohbeti gerçekleştirdik..

Bazı anlar sitem bazı anlar özlem vardı cümlelerimizde.

Aşk bir olunca Aşıklar anlaşıyor azizim..

Ersiad ı ve hizmetlerini sıralıyor başkan..

Yirmiyedi bin burs verilmiş bu sene Ekev vasıtası ile.

Ne ilginçtir ki bin tanesi bile merkezden değilmiş, merkez eleştiri yaparken madalyona bir de bu taraftan bakmalı diyor başkan ve geçiyor Erzincan projelerine.

İlkine bende bayılıyorum fikri olarakta mükemmel olan proje Erzincan ı her alanda tanıtıp donatacak bir yapı. .

Altın kule; efendim dünyanın en zengin altın sahalarından birine sahip olan ilimiz bu zenginlikten ufak tefek paylar dışında laikince faidelenemiyor , kuyumcu kent misali bir yapı işleme ve satış mağazalarından oluşacak bu yapı çok şey katar şehre diyor başkan...

Bizim de daha evvelki bir gezimizde, Polonya'nın Gdiyna kentinde akik taşı işleme ve satışı için oluşturulmuş benzer yapıyı görmüştüm , sırf burası için binlerce geleni varmış Gdiyna nın bizde neden olmasın ?

Ve devamla. .

Enerji üssü; Güneş enerjisinde ikinci bölge olan ilimizin atıl alanları olan kıraç dağ eteklerine düşünülüyor paydaşı çok olsada Ersiad gibi bir yapının ele alması daha bir ciddiyet katıyor fikre..

Ve sitemler ; Tüm kurumlara sözlü veya yazılı olarak bildirmemize rağmen İstanbul'da ki iş adamlarının iştiraki için talep ettiğimiz ihale ilanları ile alakalı bilgi hala alamıyoruz, bence bu konuda tamamen haklı başkan sanayici iş alarak gelirse bu iş kalıcı yatırımı doğurur.

Ayrıca başkan Erzincan dan bi haber de değil , 1995 yılında kablo fabrikası kurmuş ve şıppınıda yemiş sılanın.

Bende kendi özlemimi dile getirdim getireyim..

Fatih camii bahçesinde Sadık Ağca ve Gülbey Sezgin bey ile ayak üstü sohbet ediyoruz , benim talebim belli efendim merkeze gelin ilçede köyde kalmayın siz bizi bizde sizi tanıyalım..

Gelin tanış olalım..

Aslında Sadık bey çay ocağında ayakkabılarını çıkarıp yazın hararetini musluğa bağlı hortumdan akan su ile atsa, Gülbey bey sabah namazı sonrası hamamın keyfini tatsa, Yavuz bey cadde de selamlı sohbetli yürüyüşün tadına bir baksa müptelası olacak, olacak oda olacak inşallah..

Onlarda kelleci Sadık abiyi , Erzincan ın unutulmaz lezzet tadı sefa köfte Özcan babayı bilse, tavuğun altına dönmüş hali en iyi nerede olur bilse aşkımız daha bir ortak olacak..

Efendim eksikleri vardır, eksikliklerimiz vardır, her şey yeni baştan ve tertemiz bir şehir için,
Gelin tanış olalım,
şehri kalkındıralım, 
bunun için ilk kelam bizden olsun..

Merhaba merhaba merhaba..

Saygı ile. .