Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, 10 Ekim 2023 tarihinde TBMM'de düzenlediği basın toplantısında önemli konulara değindi. 

İsrail-Filistin Sorunu ve ABD'nin Rolü
Mustafa Sarıgül, İsrail ile Filistin arasındaki uzun süreli çatışmaya dikkat çekerek, Filistin halkının haklarının korunmadan ve İsrail'in işgal ettiği topraklardan çekilmeden kalıcı bir barışın mümkün olamayacağını belirtti. Ayrıca, ABD'nin İsrail'e olan desteğinin devam ettiği sürece İsrail'in saldırganlığının sürdüğünü ifade etti ve bu durumun dünya barışı için en büyük tehdit olduğunu vurguladı.

ABD'nin Küresel Etkisi
Sarıgül, ABD'nin dünya genelindeki etkisine ve müdahalelerine dikkat çekti. Herhangi bir iki ülke arasındaki savaşın arkasında veya içinde ABD'nin olduğunu söyledi. ABD'nin kaos ve çözümsüzlük istediğini, savaş ekonomisine dayandığını ve dünya genelindeki bütün savaşların kazananının ABD olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin Tarihçesi ve İsrail
Türkiye'nin tarihine de değinen Sarıgül, Osmanlı İmparatorluğu'nun bölgeyi 400 yıl yönettiğini ve Müslümanlar, Hristiyanlar ve Yahudilerin barış içinde yaşadığını belirtti. Ancak, İsrail'in kuruluşuyla bu dengeyi bozan bir sürecin başladığını ifade etti ve Türkiye'nin bu süreçte aldığı pozisyonu desteklediğini belirtti.

Af ve Cezaevlerindeki Koşullar
Sarıgül, Türkiye'deki cezaevlerindeki koşullara da dikkat çekti. Cumhuriyetin 100. yılına yaklaşırken toplumda bir af beklentisinin olduğunu ve bu beklentinin karşılanması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, infaz koruma memurlarının emniyet hizmetleri sınıfına alınmasını, çekte hapis cezasının kaldırılmasını ve ehliyet affının getirilmesini önerdi.

Erzincan’da tulum peyniri üzerine toplantı düzenlendi Erzincan’da tulum peyniri üzerine toplantı düzenlendi

Emekli Maaşları ve Sağlık Katkı Payları
Emekli maaşlarının asgari ücret düzeyine çıkarılması gerektiğini ve emeklilere kira yardımı yapılması gerektiğini belirten Sarıgül, sağlık katkı paylarının kesilmemesi gerektiğini ve emeklilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılara dikkat çekti.