AK Parti MKYK üyesi ve Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumu için oy kullanacakların adres değişikliği son başvuru tarihinin 26 Şubat olduğunu belirtti.
Bayram açıklamasında;  “YSK’nın, 16 Nisan’da yapılacak olan Referandumda yurtiçi ve yurtdışında kayıtlı 58 milyon 266 bin 349 kayıtlı seçmenimiz oy kullanacaktır. YSK’nın Anayasa değişikliği referandumuna ilişkin hazırladığı takvime ve Resmi Gazete’de yayımlan tarihe göre adres değişikliğinde son gün 26 Şubat’tır.
Takvime göre, seçimin başlangıcı 16 Şubat olacak, yurt içi ve yurt dışı seçmen kütükleri 10 Mart’ta kesinleşecek. Yurt dışında 27 Mart-9 Nisan tarihleri arasında oy kullanılacak. Seçim propagandası ve yasakları 9 Nisan’da başlayacak, 15 Nisan’da sona erecek.
Referandumda, 18 yaşını dolduran milyonlarca öğrencimiz de eğitim gördükleri şehirlerde adres değişikliği yapmak suretiyle oylarını kullanabilecek. Ancak bu değişiklik için son tarih 26 Şubat. Muhtarlık bölgesi listeleri bu tarihte askıdan indirilecek. Öğrencilerin adres değişikliği yapabilmeleri için son tarih muhtarlık askı listelerinin indirileceği 26 Şubat’tır.
Erzincan Üniversitemizde öğrenim gören il dışından gelen kıymetli öğrenci kardeşlerimin öğrenim gördükleri yerde yani Erzincan’ımızda oy kullanabilmeleri için adres değişikliği işlemlerini 26 Şubat’a kadar yapmaları gerekiyor. Milletvekilliği seçilme yaşının 18’e indirilmesi maddesinin de içinde yer aldığı Anayasa Değişikliği Referandumunda inanıyorum ki genç kardeşlerim sorumluğunun bilincinde olarak adres değişikliği beyanında bulunarak oylarını öğrenim gördükleri Erzincan’da kullanacaklar ve Demokrasimize sahip çıkacaklardır.” İfadelerini kullandı.