Bulut açıklamasında "Öncelikle saldırıyı lanetliyor, olayı ülkemizin birliğine ve beraberliğine yapılmış bir sabotaj olarak nitelendiriyorum. Bu olay, ülkemizi önümüzdeki Genel Seçim öncesinde karıştırmaya çalışanların toplumların arasına nifak sokma hamlesinden başka bir şey değildir. Kabul edilemez durum,  apaçık bir provokasyondur. 

Ankara'da yaşanan bombalı saldırı; bir kesimi, bir düşünceyi hedef almaktan ziyade; ülkemizin birlik, beraberliği, özgürlükleri ve geleceğine yapılmakta olan bir saldırıdır. Yaşan bu menfur olay milletimize,78 milyon kardeşimize yapılmış bir suikasttır.

Seçime kısa bir süre kala yaşanan bu tarihi vahşet; Türkiye'de demokratik siyasetin önünü açmak, var olan sorunları diyalog yolu ile çözmek çabalarına,  kanlı bir gölgedir. Gözü dönmüş ve büyük hedefleri olan dış mihrakların Türkiye'yi şiddet ve kaosa sürüklemeye yönelik, provokatör bir eylemidir. Şimdi; herkesin, her partinin terörü aynı kararlılık ve şiddetle lanetleme; sağduyulu olma, birlik ve beraberliğimizi güçlendirme zamanıdır.

Yaşadığımız üzüntü ve büyük acı ile yapılan saldırıyı bir kez daha lanetliyorum. Milletimizin baş sağ olsun diyorum"dedi.