AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut dün yaşanan terör olayını lanet ile kınadı. "İlimizde huzur, sükun ve kardeşlik ikliminin hâkim olmasından rahatsız olan odaklarca Kemah’ta gerçekleştirilen ve bir vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını şiddetle kınıyoruz" dedi.
Erzincan-Kemah Karayolu'nu kesen teröristler dün saat 16.30'da Erzincan ile Kemah arasındaki 55 kilometrelik karayolunda meydana geldi. Karayolunun 40'ıncı kilometredeki Acemoğlu Boğazı kesiminde karayoluna gelen bir grup PKK'lı terörist, durdurdukları 2 aracın sürücü ve yolcularını indirdi, TIR ile hafif ticari aracı ateşe verdi., durmayarak yola devam eden araca ateş açtı. Araçtaki bulunan Küçük Armutlu köyünde yaşayan Makbule Vural’ın rahmetli olduğu öğrenildi. Rahmetli olan vatandaşımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.
Vatandaşlarımızın huzurunun, yaşama haklarının ve güvenliklerinin teminat altına alınması için devletin ilgili birimlerinin azami gayret ve hassasiyet göstereceklerine inanıyoruz.
AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut Siyasi parti başkanlarına seslenerek, bugün kendi siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakarak, teröre, şiddete, bombaya, silaha karşı omuz omuza durmanın günüdür. Bu ateşin kıvılcımların buraya gelmemesi için bir şeyler yapmalıyız. Hepimiz el ele verip şiddetli bir karşı duruş sergilemeliyiz. Bu saldırıya karşı her kesimden insanımızın, hepimizin et ve tırnak gibi bütünleşmesi lazım, dedi.