Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, Başbağlar katliamının unutturulmaması için Erzincan basınının üzerine düşen görevi yaptığını söyleyerek bu konuda duyarlılık gösteren basın mensuplarına teşekkür etti.

Şehitler köyü Başbağlar’da 22’nci yıldönümü anma törenleri düzenlendi Türkiye’nin en büyük katliamlarından birinin yaşandığı Erzincan’ın Kemaliye ilçesi bağlı Başbağlar köyünde, olayın üzerinden 22 yıl geçmesine rağmen şehitlerin acısı halen tazeliğini koruyor. 22 yıl önce terör örgütü mensupları tarafından düzenlenen ve 33 masum vatandaşın katledildiği Başbağlar katliamının yıl dönümünde teröre lanet okundu. Şehitler için duaların okunduğu Başbağlar köyünde, şehitlerin acısı yürekleri dağlıyor.
5 Temmuz 1993 günü, Başbağlar köyü yüzyıllarca unutulmayacak bir katliam yaşadı. 28 vatandaşın kurşuna dizildiği, 5 vatandaşın evlerde diri diri yakıldığı katliamın üzerinden 22 yıl geçti. Başbağlar’da katliamın izleri ortadan kalkarken, masum vatandaşların katledilmesinin acısı halen yürekleri yakıyor. Ancak Başbağlar köyü sakinlerin olayın faillerinin bulunmasını istiyor. Şehitler köyü ‘Başbağlar’da her yıl olduğu gibi yine teröre lanet okundu. Başbağlar köyü sakinlerinin erkeği ve kadını yaşadıkları acıyı halen yüreklerinde aynı sıcaklığı ile durduğunu ve olayın faillerinin yakalanmamsının kendilerini üzdüğünü kaydetti. Erzincan’a 202 kilometre uzaklıktaki Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyündeki acı 22 yıl önce olduğu gibi yine yıl dönümünde aynı acıyı yaşadı. Başbağlar köyünde düzenlenen törene; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Binali Yıldırım, Erzincan Valisi Süleyman Kahraman, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Muş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, AK Parti Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, CHP Erzincan Milletvekili Dr. Erdoğan Özyalçın, Siyasi Parti Temsilcileri ve Kamu kurum müdürlerinin yanı sıra vatandaşlar katıldı.
Kemaliye İlçesi Başbağlar Köyünde gözü dönmüş canilerce yapılan menfur saldırının üzerinden tam 22 yıl geçmesine rağmen ve 33 şehidimizin acılarının unutturulmaması için Erzincan basını büyük özveri gösterdiğini söyleyen AK Parti Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, Başbağlar katliamını anma töreninde Erzincan’da görev yapan basın mensupları tam kadro yerini almıştır,bu nedenle Toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan, toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan bütün basın mensuplarına teşekkür ederim dedi.