2016 Yılı, Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı, görüşmeleri kapsamında, TBMM'de bir konuşma yapan Ak Parti Erzincan Milletvekili Serkan Bayram konuşmasında "Her devlet, milli varlığına, bekasına ve güvenliğine yönelik tehditlere karşı, tedbirler almak durumundadır.

Milli Güvenlik; Devletin anayasal düzeninin, millî varlığının, bütünlüğünün, milletlerarası alanda siyasî, sosyal, kültürel ve ekonomi dâhil bütün menfaatlerinin ve ahdi hukukunun her türlü dış ve iç tehditlere karşı korunması ve kollanması açısından son derece önem arz etmektedir.

Önemli bir görevi ifa eden Millî Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği, 2015 Mali Yılında, Kurum bütçesi 22.575.000 ₺ iken
2016 yılı için 25.702.000 ₺ olarak belirlenmiş olup, %13.85 oranında artış göstermiştir. Bizim hep söylediğimiz gibi , birileri konuşuyor, AK Parti Yapıyor.Her Şey Millet için, Her Şey Türkiye için..

Değerli Milletvekilleri,
• Ülke ve Millet olarak kritik günlerden geçtiğimiz bu dönemde milli birliğimizin ne denli önemli olduğunu belirtmek isterim.

Bütün bununla birlikte, vatanımıza ve milletimize zarar verenler olmaktadır. Birliğimiz ve beraberliğimiz konusunda olumsuz duruş sergileyenlerin geçmişleri de hep karanlıktır.

• Yeni Dünya Liderimiz, Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın, 3 gün önce, muhtarlarımızla yapmış olduğu toplantıda belirtmiş olduğu üzere : birileri ne yapıyor? Gidiyor Ankara’daki alçak eylemle 28 kişinin kanına giren teröristin sözüm ona taziyesinde boy gösteriyorlar. Bir başkası Mecliste bu alçaklığa sahip çıkıp devleti suçlamayı sürdürüyor. Böyle milletvekilliği, böyle siyasetçilik, böyle siyaset olmaz arkadaşlar. Dünyanın hiçbir yerinde sivilleri hedef alan intihar bombacılarına sahip çıkan siyasetçi, siyasi parti, milletvekili göremezsiniz.

Artık Türkiye’de bu işlerin bir düzene girmesi gerekiyor. Bölücü örgütün sözcülüğünü yapmak dışında hiçbir işe yaramayan, hiçbir Meclis faaliyetinde bulunmayan partiye, milletvekillerine, ne bu milletin, ne de bizlerin tahammül etmek gibi bir gayreti olamaz, böyle bir zorunluluğu da olamaz.

Demokratik bir ülkede ifade özgürlüğü vardır, ama insanları öldürmek için silah taşıma özgürlüğü yoktur. Bu özgürlük, kesinlikle terör örgütüne yardım, yataklık, sözcülük anlamına gelemez. Arabasıyla terör örgütüne silah taşıyan, örgütün sığınaklarında teröristlere canlı kalkanlık yapan, evini teröristlere tahsis eden, terör örgütünün her eyleminde ön safta yer alan milletvekili, milletvekili değil teröristin ta kendisidir.

• Meclisimizin önümüzdeki günlerde bu konuda milletimizin hissiyatını karşılayacak tedbirleri alacağına inanıyorum. Meclisimize gönderilen bu fezlekeler Meclis’te karşılığını bulmalıdır diye düşünüyorum. Bu fezlekelere karşı tüm milletvekilleri bence sağduyulu davranıp gereğini yapmalıdır.”

Evet arkadaşlar! Devlet Başkanımızın da dediği gibi, yeni bir anayasa yapmak nasıl bu meclisin boynunun borcu ise, bu kişilerin dokunulmazlıkların kaldırması da, bu meclisin boynunun borcudur diyor.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.