Adalet ve Kalkınma Partisi Erzincan İl Yönetimi bir basın toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin konuları değerlendirdiler.

Kahvaltı eşliğinde düzenlenen toplantıya AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkan Vekili Şükrü Beyitoğlu, AK Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır, AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Mehmet Fikri Şireci, AK Parti Erzincan Kadın Kolları Başkanı Nermin Yıldırım ve AK Parti Erzincan Gençlik Kolları Başkanı Selçuk Sümer katıldı.

Basın toplasında açılış konuşmasını yapan AK Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır, toplantıya katılan gazetecilere teşekkür ederek Erzincan gündemi ile alakalı olarak konuşmak için böyle bir organizasyon düzenlediklerini belirtti.

Hastanemize Erzincan Dışından Ayda 16 Bin Kişi Geliyor

Basın mensuplarının yoğun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle ise yaptığı açıklamasında; “Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz ilimize gelecek. Daha önce Erzincan da hastaneler ile ilgili problemlerimizi kendisine götürdük. Sağlık Bakanımıza ve Kalkınma Bakanımızın da görüşlerini alarak yatırımlarla ilgili ilimize davet ettik. Daha sonra Sağlık Bakanlığından da Bakan Yardımcımız ve ekibi Erzincan’a gelecek. Bizim ilimizde ek hastaneye ihtiyacımız var. Nasip olursa 200 yataklı ek hastanemiz yapılacak. Şuan da hastanemizde doluluk oranı %95. Bazen hemşerilerimizin haklı serzenişleri oluyor. Doktor var, Profesör var ama yatak yok diyorlar. Ama bir tespiti paylaşayım bir ayda Erzincan dışından gelen hasta sayısı 16 bin. Çevre illerden ve ilçelerden 16 bin hasta geliyor. Buda sağlık hizmetlerinin iyi verildiğinin en güzel ifadesi olsa gerek. Ek binanın yapımı çok uzun sürdü. 3 yıla yakın kamulaştırma sürdü. Kamulaştırma yeni bitti. Kalkınma Bakanımız hastaneleri ziyaret edecek. Talep ettiğimiz bölümü hemen yatırım programına alınması için de para ayrılması gerekiyor. O müjdeyi de inşallah kendisinden alırız. Bakanımızın burada ki incelemesinin ardından 36.cısı düzenlenen Kemaliye Kültür ve Doğa Sporları şenliğine katılacağız. Bu uluslararası bir program. Erzincan’ımız saklı bir cennet. Ama biz hala bu kapıyı turizme açamadık. İnşallah bu çalışmalarla hedefimiz Erzincan’ı turizme açmak. Erzincan değil Türkiye’nin dünyanın turizme açılan kapısı olacak. Karanlık kanyona yapılacak 500 metrelik bir köprü yaklaşık 15 Milyon TL tutarında ki köprü Erzincan’ın Türkiye’ye, Türkiye’nin de dünyaya açılan kapısı olacak. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Erzincan ile ilgili sağlıkta, eğitimde ve ulaştırmada yatırımlarımız devam ediyor. Bunlardan biri de Türkiye’de tek olan Et ve Süt Kurumu tarafından yapılan Beyaz Et Entegre Tesisi de tamamlandığında Türkiye’de tek bir tesis olacak. Projelerimiz devam ediyor” dedi.

Hilton Oteli Yapımı Tamamlanacaktır

Karakelle, ayrıca yapımı duran süren Hilton Otelinin inşaatının firma sahibinin ekonomik sıkıntı çektiğini bu yüzden inşaatın yapımında aksamalar meydana geldiğini ancak otelin tamamlanacağını belirtti.

Hastanelerde Sorunu Ek Bina Çözecek

Milletvekili Karakelle son olarak basın mensuplarının illere transfer olan hastaların yollarda ölümlerine şahit olduklarını bu konuda ki durumun ne olacağı ve iptal edilen uçak seferleri hakkında yaptıkları çalışmanın sonucunun ne olduğu sorularına cevap verdi.

Karakelle bu sorulara verdiği açıklamasında ise; “Yoğun Bakım ünitesinde 17 yatak olması lazım. Kalp Damar Cerrahi ayrı. Yoğun bakımı Türkiye de ki tüm hastanelerin çektiği sıkıntı bu. Hacettepe Beyin Cerrahi yoğun bakım ünitesinde 16 yatak var. Yoğun bakım sadece yatak sayısı ile çözülmüyor. Yatak artırmakla olmuyor. Yoğun Bakım hemşiresi, her hastaya bir doktor. Biz Türkiye ortalamasının üzerindeyiz. Bu yeterlimi asla değil. Ek bina yapıldığında bu standardı çok yükselteceğiz. Şuan ki mevcuda baktığımızda olması kadar var ama o yetmiyor. Yetmemesinin nedeni de şu çevre illerden ve ilçelerden gelen hasta sayısı 16 bin. Bu yoğunlukta bize yansıyor”

Yerel Basın Sorun Yaşıyor

Türkiye’de yerel basın kuruluşlarının sıkıntılarının olduğunu söyleyen AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, “Anadolu basını bizim için çok önemli. Onların sıkıntılarını biliyoruz. AK Parti hükümeti olarak bir takım çalışmalar yaptık. Basının reklam gelirleri çok önemlidir” dedi.

Uçak Seferleri 24 Haziran’da Normale Dönecek

Bu konuyu Temel Kotil ile konuştum. Sıkıntıları dile getirdim. Yapılan sefer iptallerinin yoğunluk olmadığı için yapılmadığını ülke genelinde bir kısım gelişmeler nedeniyle ilave seferler konulmak zorunluluğu olduğu için seferlerin iptal edildiğini ifade ettiler. Konuyu bakanımızda ilettik. Kendisinin de bilgisi var. İzmir uçağının tekrar konulması için müracaat ettik” şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Adayımız Ay Sonunda Belli Olacak

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Karakelle, şuan da toplumun her kesimiyle görüşmelerimiz devam ediyor. Bu ay sonunda adayımızı açıklayacağız dedi. Karakelle; “Şuan itibariyle toplumun tüm kesimleri ile bu konu üzerinde görüşmelerimiz devam ediyor. Her kesimin görüşünü alacağız. Bu ay sonu itibariyle de adayımızı açıklayacağız. Muhalefet adayını açıkladı. Şuan da adaylarını Türkiye ye tanıtmaya çalışıyor. Artık Türkiye de vesayet dönemleri bitmiştir. Hiç kimse Ahmet Necdet Sezer dönemi gibi dönemler zannetmesin. Ben şahsen milletvekili olarak benim onuruma dokunuyor. Meclisin içinden birisi yok muydu. Cumhuriyet Halk Partisinin veya Milliyetçi Hareket Partisinin içinde Cumhurbaşkanlığı yapacak bir aday bulamadılar mı. Elbette neticede kararı milletimiz verecektir. Artık ilk defa AK Parti İktidarının sağladığı Anayasa değişikliği ile milletimiz Cumhurbaşkanını kendisi seçecektir” dedi.

Beyitoğlu, Erzincan’ı Daha İyi Daha Yaşanabilir Bir Şehir Haline Getireceğiz

Daha sonra gazetecilerin Erzincan genelinde yapılan direk afiş reklamları ile ilgili açıklama yapan Erzincan Belediye Başkan Yardımcısı Şükrü Beyitoğlu, “Erzincan Belediyesi olarak bu konu ile ilgili çalışmamız var. Biz belediye olarak bu konudan rahatsızız. Belediyemizin bu işten aldığı bir pay yok. Bu manda hukuk işlerimiz ve belediyemizin avukatları ile görüştük. Gerekli olan işlem ne ise yapılacak” dedi. Beyitoğlu, ayrıca belediye çalışmaları hakkında da bilgiler vererek; “Erzincan engelinde çalışmalarımız devam ediyor. Devam eden Cansuyu projemiz var. Asfalt çalışmalarımız ve kaldırım çalışmalarımız var. Meclis olarak karar aldık. Mahalle aralarında 7 metre ve altı genişlikte ki yollarımızı kilit parke taşı ile yapma kararı aldık. Bunu da uygulamaya başladık. Erzincan’ı daha iyi daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için elimizden gelen tüm çalışmaları yapacağız” şeklinde konuştu.