Ak Parti İl Başkanı Burhan Çakır Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Erzincan'da aldıkları seçim sonucundan dolayı basın toplantısı yaparak teşekkür etti.
AK Parti Erzincan İl Başkanı Burhan Çakır 10 Ağustos’ta yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili basın açıklaması yaparak değerlendirmede bulundu. Ak Parti Erzincan il binasında gerçekleşen toplantıya AK Parti Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş ve teşkilat üyeleri katıldı.

Ak Parti il Başkanı Burhan Çakır açıklamasında; “Bilindiği üzere 10 Ağustos’ta Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı seçimi yapıldı. Bu Cumhurbaşkanlığı seçimde öncelikle başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Bu süreçle alakalı seçimde bizi yalnız bırakmayan Erzincan halkına sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum. Gerçekten de Erzincan’da bir kez daha destan yazdık. Bu Ak Parti olarak Ak Parti’nin kuruluşundan bugüne dokuzuncu seçimimiz. 14 Ağustos 2001’de kurulan Ak Parti 3 Kasın 2002’de Türkiye Büyük Millet Meclisi ile halkla bütünleşen milletimiz, 10 Ağustos 2014’de Cumhur’uyla kucaklaşmıştır. Cumhuriyet tarihinde ilk kez Cumhurbaşkanı’nı milletimiz seçmiştir. Bu seçimle birlikte bütün vesayetleri ve milletin başında bekçilik yapan Cumhurbaşkanlığı bu seçimle artık tarih olmuştur. Bundan sonra statüko kaybetmiştir, kazanan milletimiz olmuştur, kazanan Erzincan’ımız olmuştur. Kaybeden yine oligarşi olmuştur. Bununla birlikte Erzincan’ımızda gerçektende seçim öncesinde çok güzel bir seçim atmosferi yaşadık. Hiçbir sıkıntı yaşamadık. Bu süreçle alakalı bize yardımcı olan bütün Emniyet teşkilatlarımıza, siz değerli basın mensuplarımıza ve siyasi partilere de teşekkür ediyorum. Bu seçimin kaybedeni olmamıştır. Bu seçimin galibi milletimiz olmuştur. Bu arada Erzincan’da milletin gönlünde taht kuran Sayın Bakanımız Binali Yıldırım da gerçekten de Erzincan’ın teveccühünü kazanmış olup, bugün almış olduğumuz başarı da başta Sayın Başbakanımız ve yeni Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere daha sonra Sayın Bakanımızın da çok büyük katkısı olmuştur. Geçmişte ve bugünde görev yapan Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza 14 Ağustos’tan bugüne bürün teşkilat mensuplarına ve bugüne kadar seçilen tüm Belediye Başkanlarına bir kez daha teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki seçimlerde de milletimiz artık vesayetlere dur demiştir. Bundan sonraki olacak seçimlerde de inşallah milletimiz yine yeter artık karar milletindir, diyecektir. Tekrar bu yapılan seçimlerin öncelikle bütün Dünya üzerinde yaşayan Müslüman kardeşlerimize Türkiye’de yaşayan kardeşlerimize, Filistin’de, Gazze’de, Doğu Türkistan’da, Suriye’de, Irak’ta ve Libya’da yaşayan kardeşlerimize armağan olsun. Ayrıca bizleri yalnız bırakmayan ve gece gündüz bizlerle çalışan bütün Erzincanlı hemşerilerimize armağan ediyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun diyorum. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile alakalı bir bağış kampanyası yürütüldü. Allah’a hamd olsun Erzincan teşkilatı olarak bizde Türkiye’de 3. olduk. Erzincan, Elazığ ve Rize olarak ilk üçte yer almaktayız. Allah’a ham olsun Erzincanlı hemşerilerimiz ve teşkilatlarımız büyük bir gayret sarf ettiler. Bütün bağış yapan ve bağış yapmak için bizlere destek olan ve bağış yapamayan kardeşlerimize de teşekkür ediyorum. Bu başarı onların başarısı diyerek sizleri saygıyla selamlıyorum” dedi.