15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından yaşanan gelişmeler ile ilgili olarak bir açıklama yapan AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, ‘‘ Türk milletinin cesareti ve ferasetine tüm dünyanın hayran kaldığını ifade ederek, 15 Temmuz gecesinde bu devlete ve bu millete karşı işgal eylemi gerçekleştirildi. Milletimizin cesareti ve feraseti ile Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın dik duruşuyla ‘meydanlara inin’ direktifi ile o günden itibaren meydanlarda bulunduk. Demokrasi nöbetlerimizi geçtiğimiz Pazar günü taçlandıracaktık. Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın Gündüz hayattayız, Gece nöbetteyiz’ sloganıyla meydanlarda halkımızın katılımıyla nöbetimizi tuttuk,  Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları ile Çarşamba günü de sonlandırdık. 

Yenikapı’da 5 Milyon kişinin katıldığı mitingin birlik ve beraberliğin en güzel örneği olduğunu dile getiren İl Başkanı Bulut, özellikle tüm siyasi partilerin ve tüm kesimlerin mitinge akın ettiğini hatırlattı. Bulut, “İstanbul Yenikapı meydanında 5 Milyon kişinin katılımıyla ‘15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler mitingi’ gerçekleşti. Aynı zamanda Erzincan’da da geniş katılımlı bir miting oldu. Birlik ve beraberlik içerisinde hiçbir problem ve sıkıntı olmadan mitingi gerçekleştirdik Ben bu mitinge katılan özellikle başta Erzincan halkı olmak üzere, Erzincan’daki tüm siyasi parti İl Başkanlarına, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve üyelerine teşekkür ederken, Erzincan’da oluşturulan bu birlik ve beraberlikten dolayı Sayın Valimize,  Belediye Başkanımıza, 3. Ordu Komutanımıza, İl Emniyet Müdürümüze, İl Jandarma Komutanına da ayrıca teşekkür ediyorum’’ dedi. 

ERZİNCAN BASINI DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKTI
İl Başkanı Orhan Bulut, Erzincan’da ki Basın Mensuplarının da 15 Temmuz gecesinden itibaren Demokrasiye sahip çıkıp, olan biteni an be an tüm çıplaklığı ile yansıtarak,  kalemin kılıçtan keskin olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdi. Bu vesile ile gerek şahsımın gerek ise mensubu bulunduğum AK Parti Kadroları adına Erzincan Basınına da sonsuz teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.