Ak Parti Erzincan  İl Başkanı Orhan Bulut, vatandaşların ülkemizin karşı karşıya bulunduğu sıkıntılı bir süreçte yapılan seçimlerde istikrarın ne kadar önemli olduğunun bir kez daha vatandaşlarımız tarafından ortaya konulduğunu belirterek; 1 Kasım da verdikleri oylar ile AK Parti'yi yeniden iktidara taşıyan milletimize teşekkür ediyorum. "Bugün kardeşlik, birlik ve beraberlik kazanmıştır. AK Parti'ye oy versin vermesin tüm vatandaşlarımızı kucaklamaya devam edeceğiz. Biz hep birlikte Türkiye'yiz, hep birlikte Türkiye olacağız" dedi.

Ak Parti Erzincan  İl Başkanı Orhan Bulut  yaptığı açıklamada, 1 Kasım seçimlerinin her zeminde Türkiye'nin istikrarlı yürüyüşüne devam etme kararlılığını ortaya koyması adına oldukça anlamlı olduğunu belirtti.

                Ak Parti Erzincan  İl Başkanı Orhan Bulut , seçim öncesinde her türlü yalan, itibarsızlaştırma ve kumpas düzeninin ortaya konulması gibi ciddi badireler ile karşı karşıya bulunan AK Parti'nin, yine milletin azim ve kararlılığı ile tüm bu oyunları elinin tersi ile ittiğini ifade ederek şunları söyledi:

                "Bu seçim süresince teşkilatımızın ortaya koyduğu emeğe teşekkür ediyoruz. Tüm Türkiye'de olduğu gibi Erzincan'da  da büyük bir iş başardık. Sevinmek  hepimizin hakkı. Sevincimizi vakarla, sükunetle ortaya koyalım, kimseyi rencide etmeyelim. AK Parti'ye yakışır şekilde sevincimizi ortaya koyalım. bu gün sizler gibi ben de Rabbime şükrediyorum ki Cenab-ı Allah bu milleti gördüğünden geri koymadı, 14 yıldır aldığı hizmetlerin daha da ilerleyecek şekilde devamına karar verdi. Herkesten Allah razı olsun. Herkese teşekkür ediyorum, Allah yar ve yardımcımız olsun.   7 Haziran seçimlerinin ardından ülkemizde başlayan istikrarsızlık hayatın birçok alanında etkili olmaya başlamıştı. Ama aziz milletimiz her alanda büyüme, gelişme ve kalkınmanın ancak ve ancak ülkemizde sağlanabilecek köklü bir istikrardan geçtiğine inandıkları için oylarını AK Partisi çatısı altında buluşturdular. 1 Kasım'da da 'elhamdülillah' diyoruz. Bugün millet bir ders verdi, ama bu dersi sadece Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş duymadı, bütün dünya duydu. Ama sevinci de sadece biz yaşamıyoruz. Sevinci Gazzeyaşıyor, Filistin yaşıyor, Musul yaşıyor, Suriye yaşıyor, Tunus yaşıyor. Neden biliyor musunuz? Çünkü AK Parti dünyadaki mazlumların, mağdurların sesiydi. Millet ne dedi? 'Bugün bize Oyunkurmayın' dedi. 'Biz oyunları bozarız' dedi. Ama millet başka bir şey daha dedi. 'Siz RecepTayyip Erdoğan'ı sahipsiz mi zannettiniz?' dedi. 'Siz Ahmet Davutoğlu'nu sahipsiz mi zannettiniz?' dedi. 'Siz AK Parti'nin kadrolarını sahipsiz mi zannettiniz?' dedi. AK Parti'yi millet kurdu, AK Parti sırtını millete dayadı. Sırtını millete dayayanın sırtı çok şükür yere gelmez. Bugün bunu bütün dünya gördü. 1 Kasım gece yarısına kadar sizler gece gündüz çalıştınız, Allah şahit olsun ki bizler de 2019'a kadar gece gündüz çalışacağız, Erzincan'ın, Türkiye'nin emrinde olacağız  Kurulduğu günden beri aziz milletimiz olmak üzere, tüm dünyada zulüm altında bulunan, dini, dili, milliyeti, inancı ne olursa olsun tüm insanların adeta bir umudu haline gelen AK Parti, bu seçimde de ortaya koyduğu sağlıklı projelerle halkımızın teveccühünü kazandı. Dün olduğu gibi bundan sonra da AK Parti olarak halkımızın yanı başında olmayı sürdüreceğiz. Onların meselelerini kendi meselelerimiz olarak değerlendirip ülkemize, memleketimize hizmet için yatırımlarımızı sürdüreceğiz. "

                TEŞEKKÜRLER ERZİNCAN 

                Erzincan'da  demokratik bir ortamda seçim çalışmalarının yürütüldüğünü ifade eden Ak Parti Erzincan  İl Başkanı Orhan Bulut; "AK Parti'yi dualar iktidar yaptı. Bu seçimde dünya mazlumlarının, Filistinli, Arakanlı, Iraklı, Suriyeli, hülasa dünya mazlumların gözyaşı döken mazlumların duaları vardı.  Bugün hem tarih yazdınız  hem de Erzincan'da 2 milletvekili çıkardınız. Bugün sadece Türkiye kazanmadı, sadece Erzincan  kazanmadı dünyadaki mazlumlar, garipler kazandı, dünya kazandı.

                1 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirilen 26. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimlerinde, ülkemizde istikrar, kalkınma, büyüme, gelişme ve bir dünya ülkesi olma yolunda, bizlere seçim sürecinde destek veren yanımızda olan vatandaşlarımız başta olmak üzere, turizmcilerimize, sanayici, iş adamı, Kamu Görevlileri,  bakkalından berberine kadar bütün esnaf kardeşlerimize, her daim omuz omuza mücadele ettiğim gecesini gündüzüne katarak parti çalışmalarımıza katılan merkez ilçe ve tüm ilçe teşkilatlarımız, gençlik kolları ve kadın kolları yönetim ve üyeleri ile köy ve mahalle temsilcilerimize, sandık görevlilerimize, seçimde görev alan okul temsilcilerimize ve mahalle başkanlarımıza, sandık yönetim kurullarımıza, bütün teşkilat mensuplarımıza ve basın mensuplarımıza, teşekkür ediyorum. Bizlere yeniden görev veren ve Erzincan'da tarihi bir başarı elde ederek büyük bir oy patlamasıyla iki milletvekilimizi TBMM'ye gönderen  asil milletimizin her ferdine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah hepinizden razı olsun. AK Parti Erzincan'da  yüzde 56.8  oy alarak yine hemşehrilerimizin tercih ettiği parti olmuştur dedi.