Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)  Erzincan  İl Başkanı Orhan Bulut,  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) kuruluşunun 95'inci yıldönümü ve 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla yazılı bir kutlama mesajı yayınladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti)  Erzincan  İl Başkanı Orhan Bulut, 95 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılmasının geleceği aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

AK Parti hükumetleri olarak gelecek nesillere daha demokratik ve daha gelişmiş birTürkiye bırakmak için hiç yılmadan, yorulmadan çalıştıklarını ifade eden  Bulut ," Kudretini ve gücünü milletinden alan Türkiye Büyük Millet Meclisi; milli iradenin ve hukukun üstünlüğünü, hiçbir vesayet ve zorbalık kabul etmeden bugün olduğu gibi yarın da uygulamaya devam edecektir.  TBMM, milli iradenin kalesidir. Bu kalenin korunması ve güçlendirilmesi, Milletimizin Hürriyet ve istiklaline olan sadakat ve inancının bir gereğidir. TBMM, bugün de demokrasinin, milli bağımsızlığın, devletin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, aydınlık yarınların sarsılmaz güvencesidir. Aziz milletimizin istiklal mücadelesinde gösterdiği büyük azim ve kararlılığı, günümüzde de'muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz mücadelenin en güçlü ilham kaynağı olmaktadır. Bugün bizlere düşen görev, teslim aldığımız bu emaneti bizden sonra yaşatacak olan nesillere en ileri seviyede teslim etmektir. Bizde bu bilinçle ülkemiz ve milletimizin daha ileriye gitmesi için var gücümüzle çalışmaktayız. Bizler; Suriye'deki Filistin'deki, Arakan'daki çocukların gözyaşının son bulması için de gayret göstermekteyiz. Çünkü Anadolu topraklarında yaşayan evlatlarımız gibi onların da çocukluklarını yaşayabilmelerinin en doğal hakları olduğunun bilincindeyiz. Çocuklarımız, ülkemizi parlayan geleceğe taşıyacak birer yıldız, birer umut kaynağıdır. En büyük zenginliğimizdir. Evlatlarımızın, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, ülkemizi hep bir adım ileriye taşıyacak nitelikte, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı bireyler olarak yetişmesi ise bizim en büyük temennimizdir "dedi

Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin çocukların ve gençlerin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancın ifadesi olduğunu vurgulayan Bulut, "Bu bayram sizler için bir şenlik, milletimiz için gurur günüdür. Sizler Türk milletinin ve devletinin geleceğisiniz. Sizler milletimiz için sevinç ve ümit kaynağısınız. Yeni Türkiye yolunda; yarınlarımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza bırakacağımız en kıymetli eser, çok daha demokratik, kapsayıcı ve herkesin benim diyebileceği bir Anayasa ile huzurun, barışın, refahın tam anlamıyla egemen olduğu bir ülke olacaktır.  Bundan 95 yıl önce hayır dualarıyla açılan ve Türk Milletinin tarihinde yeni bir dönem başlatan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, çocuklarımızın coşkun sevinç, mutluluk ve heyecanını ilelebet yaşanması ve yaşatılması dileğiyle paylaşıyorum " ifadelerini kullandı.