401 delegenin katılımı ile gerçekleşen kongrede tek aday olarak kongreye katılan Tacettin Çiftçioğlu 225 oy alarak güven tazeledi. Kongrede yeni seçilen yönetim kurulu üyelerine ise AK Parti rozeti takıldı.
Kongreye AK Parti Erzincan İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, İl Yürütme Kurulu, İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun ve üyeleri Merkez Belediye Başkan Vekili, Refahiye Belediye Başkanı Vezir Dumanlı, İl Genel Meclis Üyeleri, Merkez ilçe başkan vekili ve yönetim kurulu üyeleri, diğer ilçe başkanları,ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe delegeleri ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleşti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan kurulu oluşturuldu.Kongrenin açılış konuşmasını yapan Tacettin Çiftçioğlu yaptığı açıklamada; yaklaşık 3,5 yıl önce biz bu göreve geldik. 3 tane seçim geçirdik bu seçimlerde Ak Partiye layık olmaya çalıştık. Büyüklerimiz gereken her şeyi konuşuyor. Kısa ve öz konuşacağız, bize düşende budur. Tablo her şeyi gösteriyor insan ömründe gerçekten siyaset Ak Partideki siyaset her kese nasip olmaz. İnanıyorum ki biz Ak Partiye 10 yıl bir süreç içerisinde bu şekle geldi. Hele Erzincan’da bu ülkenin lideri Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’ın ülkesinde, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım gibi Refahiye ilçesinde Milletvekilimizin ilçesinden birde sizin gibi bir ekip ile bu siyaseti yapmak bizim için büyük bir onurdur. Bizim için görev kutsaldır bu yüzden ben bu göreve geldiğim bu günden beri aynı heyecan, aynı hız aynı tertipte devam edeceğim yeni gelen arkadaşlarımız ile daha iyisini yapacağıma inanıyor ve herkese teşekkür ediyorum dedi.
Refahiye Belediye Başkanı Vezir Dumanlı ise yaptığı konuşmada;”4. Olağan Refahiye ilçe kongresinin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Partimizin yaptığı hizmetleri anlattılar. İlçemize yapılan hizmetler ortada, Ak Parti iktidara geldikten sonra başta Türkiye’nin Erzincan’ın ve ilçemizin kaderi değişti. Nereye dönüp bakarsanız ilçemizde başta Başbakanımız, Bakanlarımız, Milletvekilimiz ve teşkilatlarımız ellerinden gelen bütün hizmetleri eksiksiz bir şekilde bizlere vermişlerdir. Herkes görüyor ki AK Parti hükümeti hizmetlerinde sınır tanımıyor ve böyle devam edecektir bu vesile ile kongremizin herkese hayırlı olmasını diliyor ve teşekkür ediyorum” dedi.
Erzincan İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun yaptığı konuşmada; “İlk olarak hükümette bulunmaktan son derece mutluyuz. Refahiye ilçesine 2 senede 20 kere geldim. Refahiye’nin iklimi soğuk ama insanlarının yüreğindeki sıcaklığı, merhametleri müthiş bir şekilde İlçe Başkanı Tacettin bey maddi manevi ilçeye çok güzel işler yapıyor. İlçe için elinden gelini yapmaya gayret gösteriyor. Bizlerde Refahiye’nin 120 köyünde gücümüz, ölçümüz neye yeterse yapmaya çalıştık. Refahiye’nin köylerinde yaşayanlar zor şartlar altında sıkıntılı yaşıyor. Ama bu köylerde boşalmamalı bu köylere sahip çıkmalıyız. Bizler bu köylere sahip çıkmazsak yarın başkaları sahip çıkacak bunu da biliyoruz. Refahiye denilince Türkiye’ye mal olmuş değerli büyü gümüz Ulaştırma ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım’dan bahsetmeden geçmek olmaz kendisi hayat hikâyesini anlatırken diyordu yaylada sırt üstü yatarken, gökyüzünden geçen uçakları seyrederdim. Bugün ise Türkiye’nin her yerinde yaylarda yatan çocuklar Bakanımız Binali Yıldırım’ın gökyüzünde uçan binlerce uçağını seyrediyor. Tabiî ki eksiklerimiz yanlışlarımız olacak ama emin olun biz sizler için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Meclis üyelerimiz her gün bizleri ilçeye bir şeyler yapılması için zorluyor ve yoruyor onun için biz Refahiye insanını bizler mahcup etmeyeceğiz. Bu yüzden elimizden ne geliyorsa yapacağız bu vesile ile Refahiye 4. Olağan Kongresinin ilçeye hayırlı olmasını diliyor teşekkür ediyorum” dedi.
AK Parti Erzincan İl Başkanı Salih Eğinlioğlu; İlk olarak teşkilatım adına ameliyat geçiren Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan’a şahsına ve ailesine Allah’tan acil şifalar diliyorum. Bir an önce sağlığına kavuşarak bu kutlu yolda yürümesi için dualarınızı esirgemeyeceğinizi biliyorum. Meclis çatısı altında çok ummamalı bir çalışma var 2012 bütçesi görüşülüyor. Ve bu vesile ile değerli Milletvekilimiz kongrelere katılamadılar. Değerli yol arkadaşlarım bildiğiniz gibi bu hafta İnsan Hak Özgürlükleri ve Demokrasi haftası bu vesile ile haftanızı kutluyorum ve her birinizde biliyorsunuz ki partimizin insan hak ve özgürlükleri noktasında çok gayretli çalışmaları olmuştur. Bu vesile ile sizlere yaşanan bir olayı hatırlatmak istiyorum. Sene 1997 Genel Başkanımız Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan okuduğu bir şiir hatırlarsanız Minareler Süngünüz, Kubbeler Miğferimiz, Camiler Kışlamız ve Askerler Müminleriz diye devam eden bir şiir ve Genel Başkanımız Başbakanımız bu okuduğu şiirden dolayı 10 ay mahkûm olur ve cezaevine giderken hepimizin hatırlayacağı gibi bu şarkı burada bitmez demişti. Ve şükürler olsun ki sizler ile beraber bu şarkı burada bitmedi bu sözlerim ardından Refahiye ilçemizin 4. Olağan genel kurulunun hayırlı olmasını diliyorum dedi.
Yapılan konuşmaların ardından kongrede tek liste olarak aday olan Tacettin Çiftçioğlu, tekrar ilçe başkanlığına seçildi.