AK Parti Kemah 4. Olağan Genel Kuruluna, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, AK Parti İlçe Başkanları, Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal, İl ve İlçe yönetim kurulu üyeleri ile delegeler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan kurulu oluşturuldu.

Yapılan Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan AK Parti Kemah ilçe Başkanı Hüseyin Koçyiğit; “Bizler hiçbir ayrım yapmadan Kemah’a, Kemahlıya doğru, dürüst ve adaletli hizmet etmeyi kendimize düstur edindik. Bu konuda bizlere destek olan il başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Kemah Belediye Başkanı Hüsamettin Şanal; “Kongreler teşkilatların yeniden yapılandırılması için gereken unsurlardır. Dünyamıza bir baktığımızda Mısır, Cezayir, Libya ortada. İsrail’ in işlemiş olduğu duruma tüm dünya sessiz kalıyor. Buna da dikkatinizi çekmek istiyorum. Ülkemiz küresel krizlere aldırmadan yoluna devam eden, çiftçisiyle, köylüsüyle, esnafıyla, sanayicisiyle bir bütün halinde yarınlara çok daha rahat ulaşacağımızı görüyoruz” dedi.

Ardından kürsüye gelen İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, İl Genel Meclisi olarak Kemah köylerine yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Tuygun; “Kemah insanı gerçekten yöresine bağlı köyüne ve ilçesine katkı sağlayan ender ilçelerimizden biri. Kemah’ ın köylerinin %82 si şuan da asfaltlanmış durumda. 2 yıllık planlamamız sonucunda da Kemah’ ın bütün köyleri asfaltlanmış olacak. Yol ağı olarak Kemah’ ın yollarının %82 sini bitirmişiz. 2 sene içerisinde de bunu % 100 olarak planlıyoruz. İçme suyunda Kemah’ ın köylerinin %94 ‘ ü tamamıyla içme suyuna kavuşmuş durumda. Eksik kalan %6;’ lık köy suyu problemi de bu yaz döneminde bitirilmesi hedefleniyor” dedi.

AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu “Milli birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlere denk gelen 4. olağan Genel kurulumuzun Kemah’ a, Erzincan’ a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye küresel krize rağmen, olumsuz şartlara rağmen büyüme istikrarını hız kesmeden sürdüren, dünyanın gıpta ettiği bir ülke olmuştur. Bundan 10 sene evvel ak yüzlerle, samimi niyetlerle yola çıktık. 10 yıl durmadan dinlenmeden aynı hedefler için çalıştık. İleri demokrasi, büyük ekonomi, güçlü toplum, lider ülke 10 yılda yolumuza çıkan önümüze konulan hiçbir engele takılıp kalmadık. Milletimizden aldığımız emaneti asla yere düşürmedik. İlçe başkanlığımızın kongresinin başarılı geçmesini diliyor, ülkemize, ilimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

Son olarak kürsüye gelen AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle; “Yapılacak olan kongrenin Kemah’ a ve Erzincan’ a hayırlı olmasını diledi”.

 Yapılan konuşmaların ardından Kemah İlçesi AK Parti İlçe Başkanlığı seçimi yapıldı. Yapılan seçim sonrası seçime katılan iki listeden Hüseyin Koçyiğit, ilçe başkanlığına seçildi.