AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle ,İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun, Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar ve İlçe yönetim kurulu üyeleri ile delegeler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan kurulu oluşturuldu. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kemaliye  İlçe Başkanı Önertürk Koca ; “Bizler, bu kutlu teşkilatın birer neferi olarak, yüksek bir arzuyla partimize, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın çizdiği vizyona, katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bizlerde Omuzlarımızdaki bu emanetin şuuru içerisinde hareket ederek, partimize yakışır şekilde her zaman canla başla çalışarak üstün başarılar gösterdik ve inşallah bu birlik ve beraberliğimiz sayesinde de çıtayı en yükseğe hep beraber çıkaracağız. Bu başarılarda ve partimize hizmet ettiğim süre boyunca beni yalnız bırakmayan, emeği geçen her arkadaşıma, kardeşime ve yöneticilerimize teşekkür ederim. Kongremizin, AK Parti nin ana teması olan birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışı içerisinde geçmesi dileğiyle, 4. olağan kongremizin partimize ilçemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Daha sonra bir konuşma yapan Belediye Başkanı Mustafa Haznedar; “2003 yılından itibaren AK Parti hükümeti ile ülkemizin yükselişe geçtiğini hepimiz bilmekteyiz. AK Parti hükümeti ile hem uluslar arası hem de ülke içinde kazanmış olduğu prestij söz konusu hale gelmiştir. Modern ülkeler seviyesine gelmiş bir ülke haline gelmiş bulunmaktayız” dedi.

 AK Parti siyaseti yalnız halk için yapmıştır. Bu yüzdendir ki bu aziz millet partimizi rekorlar kırarak 3 kez oylarını arttırarak iktidara laik görmüştür. Partimizde bu aziz milletin teveccühüne hizmetle ve hizmetkârı olarak karşılık vermiştir.

 İlçemizin de yıllardır kambur haline gelmiş en büyük sorunu olan yol, Değerli Büyüğümüz Ağabeyimiz Erzincan’ımızın Canı, Kalbi Olan Sayın Bakanımız Binali Yıldırım’ ın sayesinde çözülmüştür. İlçemiz AK Parti hükümetleri sayesinde eğitimde, sağlık ta, soysal alanlarda önemli ve büyük hizmetler almıştır. İnşallah bundan sonrada değerli büyüklerimiz sayesinde hizmet almaya devam edecektir.

            AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, kongrenin hayırlı olmasını dileyerek; “Türkiye küresel krize rağmen, olumsuz şartlara rağmen büyüme istikrarını hız kesmeden sürdüren, dünyanın gıpta ettiği bir ülke olmuştur. Bundan 10 sene evvel ak yüzlerle, samimi niyetlerle yola çıktık. 10 yıl durmadan dinlenmeden aynı hedefler için çalıştık. İleri demokrasi, büyük ekonomi, güçlü toplum, lider ülke 10 yılda yolumuza çıkan önümüze konulan hiçbir engele takılıp kalmadık. Milletimizden aldığımız emaneti asla yere düşürmedik. İlçe başkanlığımızın kongresinin başarılı geçmesini diliyor, ülkemize, ilimize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Kemaliye İlçesi AK Parti İlçe Başkanlığı seçimi yapıldı. Seçime tek liste olarak giren Mehmet Emin Erdoğan, ilçe başkanlığına seçildi.