9 Nisan Çarşamba günü gerçekleşen ziyarette bir açıklama yapan Ak Parti merkez ilçe Başkanı Mehmet Şireci “30 Marta yapmış olduğumuz yerel seçimler sonrasında hemşerilerimizin desteği ile göreve başlayan Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Beyefendiye Erzincan ve ülkemiz için hayırlı olsun Allah yardımcısı olsun.” dedi
İl Başkanı Burhan Çakır ise konuşmasında “İl yönetim kurulu olarak 30 Mart seçimlerinde Erzincan da bütün teşkilatlarımız nezlinde çalışarak büyük bir başarıya imza attık bu başarı milletimizin başarısıdır. Bize oy versin vermesin bütün hemşehrilerimize ve seçim yarışında bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyor belediye başkanımıza yeni görevinde başarılar diliyorum.”dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Cemalettin Başsoy ise “Teşkilatlar olarak yaklaşık üç aydır yürüttüğmüz çalışmalar sonun da mutlu sona ulaşmış bulunmaktayız. Halkımız yapılan hizmetleri ve yatırımları takdir etmemiştir. Sayın Başbakanımızın önderliğinde 12 yıldır yapılan çaba ve gayretlerin semeresini görmüş olduk. Bu vesile ile Sayın Başbakanımız ve kıymetli hemşehrimiz Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım Beyefendi olmak üzere kabinenin bütün üyelerine ve 30 Mart yerel yönetimler seçimlerinde Halkımızın bize vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum. Artık partimizin rozetini bir kenara bırakarak bizleri destekleyen, desteklemeyen herkese eşit mesafedeyiz. Belediyemizin kapısı herkese açık olacak.” Dedi.
Konuşmalardan sonra Ak Parti il Başkanı Burhan Çakır Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy’a el işi bakır tabak hediye etti.