Ak Parti 2012 yılı Erzincan 1. Genişletilmiş Yerel Yönetimler Danışma Meclis Toplantısı Erzincan Belediyesi çok amaçlı salonunda yapıldı. Düzenlenen toplantıya AK Parti Sinop Milletvekili Yerel yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ersoy, AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu, Merkez İlçe Başkanı Cemalettin Başsoy, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, ilçe ve belde belediye başkanları ile belediye ve il genel meclis üyeleri katıldı. Divan oluşturulmasının ardından divan başkanı AK Parti Sinop Milletvekili Yerel yönetimler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ersoy ilk kez Erzincan’a geldiğini ve sıcak karşılamadan çok memnun olduğunu toplantıya katılan herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

Ardından AK Parti İl Başkanı Salih Eğinlioğlu kürsüye gelerek yapılan çalışmalar hakkında katılımcıları bilgilendirdi ve toplantının hayırlar getirmesini temenni ettiğini ifade etti.

Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır “ Genel merkezimizin sürekli yerelde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi almak ve özelde de çalışmaların değerlendirilmesiyle özellikle TBMM’de yapılacak olan çalışmalara alt yapı teşkil etmek anlamında yapmış olduğu bu istişare toplantılarının son yıllarda yerel yönetimler olarak büyük faydalarını gördük. Bu gün mahalli idarelerin günlük hayatta yaşamış olduğu problemler bu problemleri aşma ve çözme noktasında ortaya koyacakları çözümler. Atacakları adımlarla ilgili hem vatandaştan almış oldukları ve notları arasında yer alan konuların aktarılması hem de sürekli dönüşüm yaşayan ülkemizde yasamaya bu anlamda katkı sağlaması adına tespitlerini bu gün inşallah beraberce tartışacağız. Öncesinde özellikle dile getirilen ve norm kadro fazlası olarak çalışan personelin kamu kurumlarına dağıtımı ile ilgili olarak yapılan düzenlemede elde edilen neticeden dolayı ben tüm yerel yönetici arkadaşlarımız adına genel merkezimize ve Başbakanımıza şükran ve teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Erzincan ve Türkiye genelinde beldelerin ilçelerin ve özellikle yüz bin nüfusun altında hizmet vermek zorunda kalan il belediyelerinin en büyük problemlerinden birisi gelişmişlik endeksi dediğimiz ve özellikle iller bankası payı ile ilgili olarak bizi çok yakından ilgilendiren payın sadece belli başlı parametrelere göre değil özellikle hizmet alanlarını, hizmet alanları ile birlikte diğer parametrelerinin yanında yaz ve kış nüfuslarının dikkate alınması suretiyle yeniden bir kat sayı değerlendirilmesiyle ele alınmasının tıpkı norm kadro fazlası personel gibi katkı sağlayacağı inancındayız. Bu doğrultuda çalışma yapıldığını öğrenmekten büyük bir mutluluk duyduk” dedi. Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.