Çeşitli temas ve ziyaretlerde bulunmak üzere memleketi Erzincan’a gelen Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül sabah saatlerinde İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun’u makamında ziyaret etti. Bakan Gönül burada yaptığı konuşmada il genel meclislerin ilçe köylere hizmet götürülmesi açısından büyük öneme sahip olduğunun altını çizerek; “İl genel meclisi olmasa kaymamak olarak, daha sonra da vali olarak hizmetimiz büyük ölçüde aksardı” diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, beraberindeki Vali Süleyman Karaman, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, AK Parti İl Başkanı Orhan Bulut ile birlikte Erzincan İl Genel Meclisi’ni ziyaret etti. Meclis Başkanı Ünal Tuygun ve meclis üyelerinin yanı sıra İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yaşar Felekoğlu ile özel idare personeli tarafından karşılanan Bakan Gönül meclis üyeleri ile sohbet etti.

Ziyarette il genel meclisinin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun, ayrım gözetmeden meclis üyeleri ile birlik ve beraberlik içerisinde çalıştıklarını ve yürütülen bazı projeler ile Erzincan’ın Türkiye’nin örnek şehirlerinden olduğunu işaret etti. Tuygun konuşmasında ayrıca İl genel meclisinde 7 yıldır görev yapmakta olduğunu da hatırlatarak; “AK Parti, CHP ve MHP üyelerimizle birlikte bu süreçte kararları birlik ve beraberlik içerisinde aldık. Başta Bakanımız Binali Yıldırım önderliğinde değerli milletvekilimiz Sebahattin Karakelle ile birlikte 7 yıldır burada çalışıyoruz, güzel hizmetler oldu. Aktarılan kaynaklar beraberinde köylerimizde yatırım ve hizmeti getirdi. Erzincan’ın 530 köyü içme suyu şebekesine kavuştu. Asfaltlama da yüzde 92’si bitmiş durumda. Erzincan merkez ve ilçelerindeki büyük köylerimizde kanalizasyon ve arıtma sistemleri yapılmış durumda. Köy konakları, camiler, oyun alanları gibi farklı projelerin yanı sıra Türkiye genelinde İzmir’den sonra köylerdeki çöpleri toplanan ikinci ildir Erzincan. Köylere çöp konteynırları dağıttık, çöp toplama araçları aldık. Buraların çevre temizliğine önem verdik. Birlik beraberlik içerisinde, hiçbir ayrım yapmadan işlerimizi böyle yürüttük’ diye konuştu.

İL GENEL MECLİSLERİ OLMAZSA HİZMETLERİMİZ AKSARDI

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise ziyarette yaptığı konuşmada Erzincan’ın köy nüfusunun refah seviyesinin pek az yerle mukayese edebilecek noktaya geldiğini belirterek; “Bizim mesleğimiz kaymakamlık, nereye, kime gidersek değişmez. Kaymakam demek halka, köylüye hizmet eden insan demektir. Burada en büyük desteğimizi il genel meclislerinden aldık. İl genel meclisi olmasa kaymamak olarak, daha sonra da vali olarak hizmetimiz büyük ölçüde aksardı. Erzincan’ın köy nüfusunun refah seviyesi pek az yerle mukayese edilebilecek noktadır. Hakikaten köylerimiz şehrin bir parçasıdır. Adeta yazlığımızdır. Büyüklerimizden de gördüğümüz, kışın şehirde yazın köyde oturulur. Bu köy hayatı değildir. Hem köy üreticiliğine katkıda bulunulur, hemde köy hayatının lezzetinden faydalınılır. Bana göre bu her yerde arzu edilen, keşke heryerde olsun diye temenni ettiğimiz bir hayat tarzıdır. Bunun sağlanmasında sizlerin büyük emeği vardır. Çünkü altyapı yapılmazsa, köyde yaşamanın gerekliliği yerine getirilmezse yani suyu, elektriği, yolu olmazsa elbette bu gerçekleşmezdi. Bu nedenle Erzincan İl Genel Meclisi, başta sayın valilerimiz olmak üzere milletvekillerimizin büyük desteği ile mensupları ve memurları ile büyük gayreti ile gerçekten arzu edilen bir noktaya geldi. Öteden beri bir geleneğin bugün siz en iyi temsilcilerisiniz, bunu zirveye çıkartan yine sizlersiniz. Bir Erzincanlı olarak sizlerle iftihar ediyorum” dedi. Ziyaret sonunda Meclis Başkanı Ünal Tuygun, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’e Erzincan Bakırı hediye etti.