Erzincan Eski Belediye Başkanlarından Yüksel Çakır’ın annesinin vefatı dolayısıyla şehrimizde bulunan hemşerimiz İzmir Milletvekili, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti Otlukbeli ve Çayırlı İlçe Başkanlıkları 5.Olağan Kongrelerine katıldı.

15 Kasım Cumartesi günü Otlukbeli ilçesinde gerçekleştirilen olağan kurultaya İzmir Milletvekili, Denizcilik Haberleşme ve Ulaştırma eski Bakanı Binali Yıldırım, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, İl Genel Meclisi Başkanı Ünal Tuygun Ak Parti İl Başkanı Burhan Çakır, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, Belde Başkanları ve partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başlayan kongrede Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Divan Başkanlığına seçildi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemaletin Başsoy ve Ak Parti Merkez İlçe Başkan adayı Yusuf Coşar’ın konuşmalarından sonra kürsüye gelen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti hükümetlerinin son 12 yılda yürüttüğü çalışmalardan bahsetti. Kurultayda Yusuf Coşar güven tazeledi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım ve beraberindekiler 16 Kasım Pazar günü ise Çayırlı İlçesinde düzenlenen olağan kongreye katıldılar. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Divan Başkanlık seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına seçilen Erzincan Belediye Başkanlığına Cemalettin Başsoy “2023 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Bize, bu kutlu yolda liderlik yapan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Ağustos ayında bayrağı devralan Başbakanımız ve Genel Başkanımız Prof Dr. Ahmet Davutoğlu beyefendiye teşekkür ediyoruz .”dedi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım ise konuşmasında “ Her şey Türkiye her şey Erzincan her şey Çayırlı için. Ülkemizin her yerinde çalışmalar gerçekleştirdik. Çayırlı’nın güzel insanları, memleketimizin üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Geçmişte olduğu gibi bugün de bağımsızlığımızı korumak için mücadele ediyoruz. Müslüman dünyasında masum insanlar, günahsız çocuklar hayatlarının baharında soluyorlar. Ancak etrafımızda dönen onca olumsuzluğa rağmen Türkiye, sadece 77 Milyon değil tüm İslam âleminin de teminatı olmaya devam ediyor. Çünkü bizim, güvenin ve istikrarın timsali, insanımızın sevdalısı, birliğimizin beraberliğimizin simgesi Recep Tayyip Erdoğan’ımız var. Onunla çıktığımız bu kutlu yolda ülkemize çok şey kazandırdık. Bunları anlatmaya gerek yok. Herkes görüyor, şahit oluyor. Cumhuriyet tarihi boyunca bu ülkenin kalkınması için taş üstüne taş koyandan Allah razı olsun.” Dedi.

Başkanlığa eski başkan Fatih Yıldız seçildi.