Erzincan Valisi Ali Arslantaş’ı makamında ziyaret ederek bilgi alan Başbakan Yıldırım, ziyareti sonrasında Erzincan Valiliği önünde yaşanan terör olayları ve 23 ilde yapılacak teşvik yatırımları hakkında konuştu.
Şer Odakları Yok Edilinceye Kadar Operasyonlara Devam Edilecek
Başbakan Binali Yıldırım yaptığı basın açıklamasında; “Ağrı Tendürek Dağında askerlerimize saldırı düzenlendi. 8’i koruyucu olmak üzere 10 şehidimiz var. Dün askerlerimizin Erzurum’da cenaze merasimlerine katıldık. Bugünde Ağrı’da 3 köyde toplam 8 koruyucumuzun ailelerine taziye ziyaretinde bulunduk. Terörle mücadele konusunda herhangi bir değişiklik yok. Bütün ağırlıkla devam ediyoruz. Daha öncede açıkladığım gibi savunmada değil taaruzdayız. Bu bölücü terör örgütünün yurdumuzda yuvalandıkları özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerinde bütün noktaları güvenlik güçlerimiz tespit etti. Gerekli çalışmaları yapıyorlar. Tüm bu şer ocakları yok edilinceye kadar operasyonlara devam edilecek. Bugün düne göre birlik beraberlik ve kardeşlik daha ileri bir seviyeye ulaşmış durumdadır. Vatandaşlarımız terör örgütünün birliğimize kardeşliğimize zarar verdiğini düşünüyorlar ve bu konuda da gereken neyse sonuna kadar yapılmasını istiyorlar. Bu ülkemizin geleceği için, çocuklarımızın geleceği için önemli bir gelişmedir. 79 Milyon bayrağımız etrafında tek vatan tek millet tek devlet olarak yaşamayı arzuluyor. Şüphesiz terör olaylarının ortadan kaldırılması için önemli bir fırsattır” diyerek bunun için çalışmaların yapıldığını belirtti.
23 Vilayetimizde Özel Bir Kalkınma Programı Başlattık
Başbakan Yıldırım 23 ile yapılacak yatırımlarla ilgili olarak ise; ”Erzincan’ın da içinde bulunduğu Doğu ve Güneydoğu’da 23 vilayetimizde özel bir kalkınma programı başlattık. Yatırım ve destek hamlesi adıyla başlatılan bu programda 23 il 5 tane cazibe merkezine ayrılmış durumda bunlardan bir tanesi Kars’ın merkezde olduğu Ağrı, Ardahan, Iğdır, diğeri Erzurum, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan ve güneyde Van, Diyarbakır, Şanlıurfa’nın merkez olduğu diğer gruplar var. Buralara 4 yıl içerisinde ciddi bir alt yapı yatırımı yapılacak. 10 yıl içerisinde de hem özel sektör hem devlet olarak çok ciddi fabrikalar üretim merkezleri, ticaret merkezleri gibi yatırımlarla adeta bölgeyi bir cazibe merkezine dönüştürmüş olacağız. Böylece bir yandan terörle ilgili güvenlik kaygılarını ortadan kaldırırken diğer yandan da terör sebebiyle geciken kalkınma hamlesini de gerçekleştirmiş olacağız” dedi.  
Başbakan Binali Yıldırım açıklamasının ardından Erzincan Valiliğinden şehit evlerini ziyaret etmek üzere ayrıldı.