Başbakan Binali Yıldırım Erzincan'da toplu açılış töreninde konuştu. Konuşmasının satırbaşları şöyle:
"Ekmeğini yiyen, suyunu içen evladınız sorumluluğu aldı. Sizlere teşekkür ediyorum. Ülkeme söz veriyorum, aziz milletime layık olmaktan başka bir davam yoktur. Bu can bu tende olduğu müddetçe al bayrağımızı en yükseklere çıkarmaya; tek millet, tek vatan, tek bayrak uğruna milletimizin başına bela olan bu terörü yok etmeye azmettik, yemin ettik. 
AK Parti Genel Başkanlığım, Başbakanlığım belli olduktan sonra, Erzincan'ın gösterdiği muhabbete, sevgiye teşekkür etmek için aranızdayım. Erzincan 24 ayar insanların yaşadığı topraklardır. Erzincan benim şehrim, Erzincan birliğin, beraberliğin, kardeşliğin şehridir. Erzincan'a, Türkiye'ye hizmet etmekten gurur duyuyorum.


Türkiye'nin her şehri benim için Erzincan'dır, İzmir'dir. Ülkemin her köşesine hizmet götürmek, eser yapmaktan çok büyük onur duydum. Toplu açılış törenimizin Erzincanımıza hayırlı olmasını diliyorum.
AK Parti'de görev değişikliği, sadece bayrak değişimidir. Bu bayrak değişimini görevi devraldığım 64. Hükümet'in Başbakanı Ahmet Davutoğlu kardeşimize de teşekkür ediyorum. Yeni dönemde üstlendiğim bu görevde ülkemize daha çok yeni hizmetleri yapacağız, yeni hizmetleri kazandıracağız. 

BAŞBAKAN'IN PROGRAMI
Kongremizi yaptık, AK Parti şanına kongre yaptık. Genel Başkanı'nı seçti, başbakan olarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görevlendirilmemle birlikte ertesi gün hükümetimizin Bakanlar Kurulu'nu Cumhurbaşkanımıza sundum, Cumhurbaşkanımız onayladı, hükümet programını Meclis'te okuduk. Cuma günü, Meclis'te hükümet programımız üzerine görüşmeleri tamamladık arkasından Diyarbakır Havaalanı'nı açmak için Cumhurbaşkanımızla, bakanlar arkadaşlarımızla Diyarbakır'a gittik. Terör örgütünün katlettiği 16 kardeşimizi Tanışık köyünde ziyaret ettik, acılarını paylaştık. 
Oradan İstanbul'a geldik, İstanbul'da fethedilmesi peygamberimizce müjdelenmiş, İstanbul'un fethinin 563'üncü yılının kutlamasını gerçekleştirdik. Bu ülkede haftalarca, aylarca Bakanlar Kurulu toplanamıyordu. İşte sizin evladınızın kurduğu 65. Hükümet, 6 gün geçti, en kısa sürede kurulup güvenoyu alan hükümete sahibiz. Soyadımız gibi iş yaparız. Az konuşur adımız gibi iş yaparız.
Daha sonra İzmir'e gittim. Bizi seçen, Meclis'e gönderen seçmenlerimizle buluştuk. Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin bir geleneğini de aynen devam ettirdik. Biz de geleneğimizi devam ettirdik, ilk ziyaretimizi Kıbrıs'a yaptık. Ayağımızın tozuyla can Azerbaycan'a gittik. 


ERZİNCAN'A YAPILAN YATIRIMLAR
Bugün hem bir hasret giderelim, hem de 188 eseri hemşerilerimize kazandırdık, onun açılışını yapalım dedik. Bu toplu açılışımızın Erzincanımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu hizmetlerin bittiğini düşünmeyin. Nice nice eserleri, nice nice hizmetleri yaparız. Tutar 200 milyonu geçen 188 eserin açılışını yapıyoruz. Hastaneden, dersliklere, içme suyu tesislerinden lojmanlara kadar yaptığımız bu eserler hayırlı olsun. 
Bugün farklı bir heyecan, farklı bir mutluluk yaşıyorum, çünkü memleketimdeyim. Türkiye'nin başbakanıyım ama her şeyden önce Erzincanlıyım. 
Eğitim alanında 13 tane yeni eseri Erzincan'a kazandırdık. 2 yeni lise az önce açılışını yaptım, Kız İmam Hatip Lisesi çok güzel olmuş yurduyla spor salonuyla. İlköğretim okulu, anaokulu, yurt, lojman, kütüphaneler, bilgisayar odaları, spor salonları... Her ilçemiz kıymetli ama bugün açtığımız Tercan'da, İliç'de, Refahiye'de yapılan eserler var. Refahiye Devlet Hastanesi ve Tercan Devlet Hastanesi'nin de açılışını yapıyoruz. Emniyet mensuplarımızı da unutmadık. 224 dairelik polis lojmanı yaptık. Onlar için ne yapsak onu hak ediyor. Devlet Hava Meydanlarımızın, Özel İdaremizin, belediyenin yaptığı tesislerin de açılışını yapıyoruz. 
Erzincanımızın daha güzel, daha rahat, daha huzurlu yapacak eserleri birer birer kazandırıyoruz. Alın teri dökerek, akıl teri dökerek güçlü Erzincan'ı, güçlü Türkiye'yi inşa ediyoruz. Ekonomiyi de farklı bir düzeye getiren partinin adı AK Parti'dir. Krizlerde durmak yok yatırıma devam diyerek, ülkemizi krizlerden koruyarak, istikrarımızın devamı için çalışan bir AK Parti iktidarı var. 
Bir günde krizlerle Türkiye'nin fakirleştiğini, parasının pul olduğunu, dükkanlarda siftah atılmadığını, yazarkasaların havalarda uçuştuğunu, milletin tamamen çöktüğünü; işte o şartlarda Afyon'da yükselen bir ses vardı. O ses memleket sevdalısı Recep Tayyip Erdoğan'ın sesiydi. O ses Türkiye'nin aydınlık yarınlara gidecek sesti. 14 yıl boyunca çalıştık. Ekonomisini geliştirdik, yolları böldük gönülleri birleştirdik. Bunu Erzincan meydanından bir kez daha haykırıyorum. Ekmeğimizi böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Enflasyonun yüzde 30'lardan, faizlerin yüzde 70'lerden nerelere geldiğini gördük. 1 milyona hacet bile getiremiyorsun. Bugün artık parasıyla, ekonomisiyle ay yıldızlı pasaportuyla itibarı yüksek al yıldızlı bayrağıyla itibarı yüksek bir Türkiye var, o Türkiye sizin eserinizdir. IMF'in önünde el pençe duran Türkiye'den bugün IMF'e borç veren bir Türkiye var. Vatandaşına sağlık hizmeti veremeyen, eğitimden, altyapıda yetersiz bir Türkiye'den; 3 milyon savaştan kaçan kardeşine bağrını açan bir Türkiye var.
14 yıl, AK Parti iktidarlarında Ulaştırma Bakanı olarak görev yaptık. Türkiye'de 6 bin kilometre bölünmüş yolu, 24 bin 500 kilometreye çıkardık. Nasıl yaptık Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yaptık. Havayolunu halkın yolu yaptık. İnterneti Afrika seviyesinden aldık Avrupa'nın ilk 5 ülkesi arasına soktuk. Türkiye'ye yakışan budur. 
Şimdi şu Erzincan-Erzurum yolunu nasıl oldu? Fırat'a gem vurduk. Köprülerle, viyadüklerle Samsa Deresi'ni dize getirdik. Köroğlu Deresi, Sakaltutan, Kelkit, Gümüşhane Zigana'dan Trabzon'a Türkiye'nin en uzun tünelini yapıyoruz. Kop Tüneli 1. Dünya Savaşı sonrası işgale uğrayan topraklarımızda o aziz şehitlerimizin anısına şimdi de Erzurumla Bayburt'u komşu yapıyoruz. 16 kilometre tünel, sayısız köprülerle kuzeyden güneye koridorları oluşturuyoruz. 

PKK'YA KARŞI OPERASYONLAR
İlk görevi aldığımda, milletim rahat olsun bu terör belasını, milletin gündeminden çıkaracağız. Bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Operasyonlarımız terör örgütünün kayıtsız şartsız bütün silahlarını teslim edinceye kadar devam edecek. Askerimizin, polisimizin, sivil vatandaşımızın güvenliği sağlanana kadar mücadelemiz artarak devam edecek. Terör örgütünün vatandaşlarımız gibi o bölgede yaşayan Kürt vatandaşlarımız gibi sorunu yok. Sorun Kürtlerin terör örgütü sorunudur, PKK sorunudur. Terör örgütüne, onların yandaşlarına destekçilerine, siyasi uzantılarına; Türkiye tek vatan olarak, tek millet olarak, tek devlet olarak, tek bayraklı bir millet olarak ilelebet yoluna kararlılıkla devam edecek. Kimse bizi bu yoldan döndüremez.

ALMANYA'DAKİ OYLAMA
Kimin dost, kimin dost olmadığını bugünlerde çok iyi görüyoruz. Almanya'da bir karar çıktı. Alman parlamentosu bir yalana imza attı. 100 yıl önce 1. Dünya Savaşı şartlarında her ülkede yaşanan bir göç olayını bugün önümüze soykırım olarak getirmeye çalışanlar şunu bilmeli ki, Türkiye tarihiyle de, milletiyle de gurur duyuyor. Eski defterlere bakarsak o defterlerde e az hesabı bulunan Türkiye'dir. Daha dün Bosnalı kardeşlerimizin katledilmesi karşısında ağızlarını açmayanlar bugün Ermenilerin hamiliğine soyunmuşlar. Kim ne yaparsa yapsın, bu karar Almanya ile Türkiye ilişkilerini zedelemiştir. Yanlıştan kısa sürede dönülür umarım.

BAŞKANLIK SİSTEMİ VE YENİ ANAYASA MESAJI
Türkiye 2007'de yapılan referandumla birlikte bir karar verdi. Artık ben cumhurbaşkanımı doğrudan seçeceğim. Sizler 2014'te Türkiye sevdalısı, milletin adamı Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı seçtiniz. Türkiye yeni bir anayasası olsun, darbeler kalıntısı bu anayasa Türkiye'nin işini görmüyor. Yeni anayasada başkanlık sistemini de getirelim, partili cumhurbaşkanlığı sistemini de getirelim. Bu çelişkiyi, kafa karışıklığını kaldıralım. Türkiye'nin geleceğini, istikrarlı ve kararlı yürüyüşünün yolu yeni anayasadan geçiyor. Yeni anayasa ve yönetim sistemi Türkiye'nin 2023 hedeflerinin, milletimizin bekletisinin en önemli kararıdır. El birliğiyle yeni anayasayı da yapacağız, milletimizin gönlünü de yapacağız, yolunu da yapacağız, geleceğini de inşa edeceğiz."