Başbakan Binali Yıldırım, Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediyesi tarafından Park Masal Düğün salonunda kanaat önderleri ve STK'lara yönelik düzenlenen akşam yemeğine katılarak güdeme ilişkin önemli mesajlar verdi.
STK lara yönelik düzenlenen yemekte konuşan Başbakan Binali Yıldırım, teröre ve paralel yapıya dikkat çekerken Almanya Parlamentosundan çıkan soykırım kararına tepki gösterdi.

Mücadele Arzusunu Kaybetmeyen Şehir Erzincan 
Başbakan Binali Yıldırım yaptığı konuşmada "Bugün bakan arkadaşlarımızla aranızdayız. Erzincan'ın kanaat önderleriyle, STK'larla sizlerleyiz. STK'lar şehrin ağırlık ölçeğidir. Erzincan özel bir şehir. Erzincan sevdam depreşti. Erzincan'ın farklı özellikleri var. Mücadele arzusunu kaybetmeyen Erzincan. Kardeşliğin, birliğin, beraberliğin en güzel şekilde yaşatıldığı bir şehirdir Erzincan. Alevi'nin, Sünni'nin bir arada yaşadığı şehirdir Erzincan.

İlçelerde Bunların Belini Kırdık
Bugün ülkemizde amansız bir mücadele veriyoruz. Güneydoğu'da verilen mücadele ülkemizin bekası için verilen mücadeledir. Şehit Tamer Meriç bu ülkenin bölünmemesi için hayatını feda etti. Bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle anıyorum. Artık ülkemizde bu acılar bitsin, mücadelemizi, çocuklarımızın daha güzel bir gelecek elde etmesi için sarf edelim. Terör bu ülkenin başının belasıdır. 40 yıldır süren beladır. Bunu başımıza saranlar milli değildir, yerli değildir. Bunlar geçmişte bizi Alevi, Sünni birbirimize kırdırmaya çalıştılar. Bu terör belasını Türkiye'nin gündeminden çıkaracağız. Yavaş yavaş hepsi temizlendi, ilçelerde bunların belini kırdık, kırsalda da bunları yok edeceğiz. Dürümlü mezrasında o 16 masum Kürt vatandaşımızın ne günahı vardı? Hunharca katlettiniz. Bu ülke çok badireler atlattı, Çanakkale'de yazdığımız destan Sarıkamış cephesinde verdiğimiz mücadele ne için bayrak için."

Bu Bir Tarihi Yalandır 
Almanya Parlamentosundan çıkan soykırım kararına tepki gösteren Başbakan Yıldırım, "Bugün bize soykırım dersi vermeye çalışanlar 50 sene Afrika'da kaldılar o insanlara dillerini unutturdular. Bizim tarihimizde sömürü yok, bizim tarihimizde insanlık var, insana saygı var. Şeyh Edebali demiş ya 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' Bunların Türkler 1915'de soykırım yapmışlar demesi bu bir tarihi yalandır. Erzincan'da diri diri insanları yakan Ermeni çetelerini hatırlayın. Türkler soykırım yaptı diyeceğinize Bosna'yı, Hocalı'yı hatırlayın. Maksat başka, maksat Türkiye canlanmasın. Türkiye eski Türkiye değil. 14 yıldır devam eden istikrarla güvenle milletin hizmetinde yürüyor" şeklinde konuştu.

Paralelcileri Kaçtıkları Yere Kadar Kovalıyacağız 
Konuşmasında FETÖ/ Paralel Terör Örgütüne de değinen Başbakan Yıldırım, "Bir de bizim Paralel terörümüz var. Bize dost görünen bunları 17 Aralık'ta gördük. Devletin imkanlarını kullanıp devlete kumpas kurmaya çalışacaksınız. Hiçbir devlet kendi içinde devlet olamaya çalışanlara izin vermez, müsaade göstermez. Her türlü hukuksuzluğun hesabını bunların burunlarından fitil fitil getireceğiz. O paralelcileri kaçtıkları yere kadar kovalayacağız" şeklinde konuştu.