Yıldırım, Başbakan olarak ilk kez geldiği memleketi Erzincan'da, Refahiye ilçesine bağlı Kayı köyündeki baba ocağında konakladı. 
AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı tarafından düzenlenen "5 Haziran Dünya Çevre Günü" etkinliği için sabah saatlerinde Dumanlı yaylasına geçen Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve beraberindekilerle kahvaltı yaptı.  
Kahvaltı sonrası çocuklarla doğa yürüyüşüne çıkan Yıldırım, "Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda" şarkısını söyledi. Çocuklarla fotoğraf çektiren Yıldırım, yağmur yağması üzerine çocuklarla bir ağacın altına geçti. Çocuklardan, daha fazla ıslanmamaları için çadırlarına gitmelerini isteyen Yıldırım, sık sık "Haydi çocuklar çadırlara, marş marş" diye uyarıda bulundu.
Bölgedeki bir kaynaktan su içen Yıldırım, yağmurun şiddetlenmesi üzerine çadıra geçti. Yıldırım doluya dönüşen yağış dindikten sonra çadırdan çıktı. 
Yaylaya gelen vatandaşlarla sohbet edip, fotoğraf da çektiren Yıldırım, daha sonra kendisini takip eden basın mensuplarından bir fotoğraf makinesi istedi ve basın mensuplarının fotoğraflarını çekti. Daha sonra gazetecilerin arasına giren Başbakan Yıldırım, gazetecilerle fotoğraf çektirdi. 
DOĞRU OLAN İHTİYAÇLARIMIZI GÖRMEK
Başbakan Binali Yıldırım, Dünya Çevre Günü dolayısıyla gazetecilere açıklamada bulundu. Çocukluğunun bu yaylalarda geçtiğini söyleyen ve çevre bilincinin çocuk yaşta kazanılması gerektiğini aktaran Yıldırım, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığını, çocuklara yönelik çalışmalarından ötürü kutladı. 
Çevrenin atalardan kalan bir miras olduğunu ve bu mirasa sahip çıkılması gerektiğine işaret eden Yıldırım, doğanın gelecek kuşağa yemyeşil aktarılması gerektiğine dikkati çekti. 
Çevre konusunda zaman zaman görüş ayrılıklarının yaşandığını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:
"Çevre deyince bazıları için 'Hiçbir şeye dokunma, hiç el atma.' Bazıları da 'yav çevre ne kardeşim, fabrika yapalım, ev yapalım, yollar yapalım, şehirler yapalım.' Bu iki uç arasında gidip geliyoruz. Doğru olan ihtiyaçlarımızı görmek. Türkiye kalkınacak, refaha ulaşacak. Bu nasıl olacak, üretmekle olacak, yatırım yapmakla olacak, fabrikalar kurmakla olacak. Tarımda, sanayide birçok alanda kültürde, turizmde, sağlıkta, eğitimde, altyapıda gelişmişlik seviyesine göre ülkeler sıralanıyor. Türkiye, dünyanın ilk 20 büyük ekonomisinde yerini aldı ama bizim 2023 hedeflerimiz, ilk 10 içerisinde yerimizi almamız. Onun için özellikle doğu bölgelerimize daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor. Bilhassa terör sonrası bölgesel kalkınma, bölgesel refahı artıracak tedbirleri almamız lazım. Bunu yaparken de çevreyi tahrip etmeden ama gerekli olan yatırımları da ihmal etmeden gerçekleştirmemiz lazım."
Bazı köylerde evlerin yıkılıp, tarım arazisine yenilerinin yapıldığını ve bu şekilde tarım arazilerinin kaybolduğuna değinen Yıldırım, bu tür konulara karşı daha duyarlı olunmasını istedi. 
Başbakan Yıldırım, Avrupalı, gelişmiş ülkelerin sanayileşme döneminde endüstrilerini geliştirdiklerini ancak çevreyi çok acımasız bir şekilde tahrip ettiklerini belirtti. Yıldırım, bunları önlemek amacıyla doğa ve iklim alanlarında önemli zirveler yapıldığını vurguladı. 
Çevre kirliliğini azaltmak amacıyla her ülkeye bir kota konulduğuna işaret eden Yıldırım, Türkiye'nin de sera gazı salınımında yüzde 21 civarında bir azaltma yapacağı taahhüdünde bulunduğunu aktardı. Yıldırım, çevrenin korunması için daha fazla yatırım yapılması gerektiğine işaret etti. 
14 YILDA DEVRİM NİTELİĞİNDE DÜZENLEMELER YAPTIK
AK Parti hükümetlerinin 14 yıldır bölünmüş yollar yaptığını, bu yollarla trafik sıkışıklığının azaldığını, zaman ve para tasarruf sağlandığını belirten Yıldırım, en önemli tasarrufun da havaya salınan yanmış gazdan sağlandığını ifade etti. Yıldırım, bölünmüş yollar sayesinde 3,25 milyon ton daha az egzoz gazının havaya salındığını söyledi. 
Yıldırım, enerji kaynaklarını da çeşitlendirdiklerini, rüzgar, doğal gaz ve hidroelektrik santraller yaptıklarını vurgulayarak, "Ama hala çevre için yapacağımız şeyler var, bunları da inşallah önümüzdeki dönem içinde yapacağız" ifadesini kullandı. 
AK Parti olarak Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı birimi oluşturduklarını ve Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan'ın bu alanda görevlendirildiğine dikkati çeken Yıldırım, 14 yılda çevre, doğa, sit alanlarının korunması konusunda devrim niteliğinde düzenlemeler yaptıklarını kaydetti. 
Dünya Çevre Gününü kutlayan Yıldırım, ramazan ayının da hayırlara vesile olmasını istedi. 
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan da Dünya Çevre Günü dolayısıyla yeni nesillerin bilinçli yetişmesi amacıyla çocuklara ve gençlere yönelik projeler yürüttüklerini belirtti. 
MAKAM ARACINI KENDİSİ KULLANDI
Başbakan Yıldırım, etkinlik sonrası yayladan ayrılırken makam aracını kendisi kullandı. İçişleri Bakanı Efkan Ala'yı yanına alan Yıldırım, Kayı Köyü'ne gitti. Binali Yıldırım, yolda görev yapan jandarma ekipleri ile de sohbet etti.