AK Parti Erzincan İl Başkanı Orhan Bulut, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı. Bulut, Kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum. Onların güçlendirildiği bir toplumda her türlü kalkınma mümkün hale geliyor. Kadının hayatın her alanında var olması ve üretime katılması bizi güçlü kılıyor’ dedi.
 
İl Başkanı Bulut, 8 Mart Kadınlar Günü mesajında şu ifadelere yer verdi; ‘’Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 8 Mart Kadınlar Günü olarak kutlanmaktadır. Kadınların toplumsal ve siyasal yaşama etkin katılımı, gelişmişliğin ve çağdaşlığın önemli göstergelerinden biridir. Günümüz dünyasında, milletler kadına verdikleri değer ölçüsünde statü kazanır duruma gelmiştir. Milli Mücadelemizde cephede savaşan erkeğine mermi taşıyan kadınlarımız, Cumhuriyetin kurulmasıyla birlikte, sosyal ve kültürel alanlarda, eğitimde, hukukta, siyasette ve diğer birçok alanda erkeklerle eşit haklara sahip olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti’nin merkezinde yer alan kadınlarımız, üstlendikleri gelecek ve yaşatma görevini hiçbir zorluktan, fedakarlıktan çekinmeden yerine getirmiş, modern ve çağdaş Türkiye’nin oluşmasında söz sahibi olmuşlardır.
Kadınlarımız, ekonomik ve sosyal yaşamın ayrılmaz parçaları, üretimin etkin unsurlarıdır. Ülkemizde, her alanda başarılı çalışmalar yapan kadınlarımızın siyasette ve diğer alanlarda daha fazla temsil edilmeleri ve etkin rol üstlenmeleri övünç kaynağımızdır.
Kadının bireysel ve toplumsal olarak daha da güçlenmesi için hayata geçirilen politikalar ve başlatılan çalışmaları kararlılıkla uygulamaya devam edeceklerini söyleyen AK Parti İl Başkanı Bulut, Siyasetten bürokrasiye kültürel ve sanatsal hayattan sivil toplum faaliyetlerine kadar kadının katılımı ve rolü güçlendirilecek.  Hayatımızın her anında bizleri onurlandıran, bizleri eğiten, yetiştiren, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımızın hayatımızda ki değerini kelimelerle ifade etmek mümkün değildir. Çünkü biliyoruz ki aile kurumunun temel taşı‚ değerlerimizin temsilcisi‚ taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın‚ hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmaları bu ülkenin kazanımı demektir.
 
 Toplumun şekillenmesinde büyük rol üstlenen ve toplumun dinamik değerlerini elinde tutan kadınlarımızın daha fazla sosyal hayata katılmaları çağrısını yineleyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar gününde, tarihe adını altın harflerle yazdıran Türk Kadını başta olmak üzere tüm Dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum” diye açıklamada bulundu